Vi fulgte pressekonferansen– Definitivt ikke den beste banen jeg har sett i mitt liv

Jurgen Klopp, Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson møtte pressen for siste gang denne sesongen før alt fokus rettes mot Champions League-finalen.

Fredag klokken 16.45 møtte Klopp, Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson pressen før Champions League-finalen mot Real Madrid lørdag kveld. I denne saken kan du lese alt fra seansen. 

Velkommen!

Hei, og velkommen til vår dekning av den siste pressekonferansen før alt fokus rettes mot Champions League-finalen for Klopp og spillerne. 

Klopp ventes å ankomme rundt kvart på fem. 

Robbo og Trent først ut

Det er Robertson og Trent som skal snakke med pressen først, ikke Klopp. 

Trent om å bli Champions League-mester to ganger

– Bare å ha en mulighet til å vinne to Champions League-medaljer i denne alderen er et privilegium. Vi møter et verdensklasse-lag i morgen, så vi må være klare for å gjøre alt for å vinne. 

Robbo om å gjøre som Alan Kennedy

– Om det skjer, så er det bra. Som Mo sa på onsdag, så er det viktigste at Hendo løfter trofeet etter kampen. 

Om den lange sesongen og om finalen i 2018 påvirker følelsen før kampen

Robertson om Kyiv og trøtthet etter den lange sesongen. 

– Vi gjorde opp for oss i Champions League den neste sesongen, så da fikk vi en slags revansj i konkurransen. Kyiv-kampen er langt i fortiden, og vi fokuserer bare denne finalen. Forhåpentligvis er det vi som feirer etter kampen. 

– Dette er den største kampen i fotballen, så jeg tror ikke trøtthet blir noe problem. 

Har Real Madrid en fordel etter et roligere kampprogram?

– De har nok slappet av litt de siste ukene, og har ikke spilt intense kamper. Vi visste at vi måtte kjempe for alt denne sesongen, men vi er i best mulig form. Vi har vært gjennom mye sammen som et lag, men nå er alle friske. Vi er fulle av selvtillit, og ønsker å avslutte på et godt vis. 

– Real Madrid har hatt en fantastisk sesong i ligaen og har vært del av noen fantastiske kamper i Champions League - det har vært flott å se på. 

Forskjellen på venstrevingene

Robertson om forskjellene mellom vingene han har foran seg. 

– Mentaliteten er den samme uansett hvem som spiller på venstrevingen. Alle spiller rollene forskjellig, og man må bare tilpasse seg det. Endringer i laget gjør det ikke dårligere, bare annerledes. 

Om kampen på søndag påvirker morgendagens kamp

Trent Alexander-Arnold:

– Det påvirker det ikke i det hele tatt. Vi glemmer de andre konkurransene, og fokuserer på den neste oppgaven. Det var skuffende forrige uke, men vi legger det bak oss. Hva er bedre for å komme over det enn å spille den største kampen i verden?

Robertson:

– Det var en berg og dalbane av følelser - vi prøvde bare å få jobben gjort på banen. Søndag kveld var tung, men det er den største kampen i klubbfotballen. Nå gleder vi oss til den neste store kampen. 

Trent om å møte Vinicius

– Jeg ser frem til utfordringen. Jeg ser frem til hele anledningen. Når man møter Real Madrid forventer man å møte verdensklasse-spillere - det kommer til å være kamper over hele banen. Vinicius er en fantastisk spiller, og det har han vist denne sesongen. Det er et lagspill, og det er laget som vinner til slutt - selv om de individuelle kampene er en del av det. 

Klopp neste

Der er Trent og Robbo ferdige med å svare på spørsmål. Nå er Klopp nestemann. 

Klopp om skadesituasjonen

– Humøret i laget er strålende - vi er glade for å være her og å få en følelse av stadion. 

– Fabinho trener helt som normalt. Thiago trente i går, og vil trene i dag - så får vi se. 

Om Real Madrids erfaring

– Noen av spillerne kan vinne tittelen fem ganger og manageren kan vinne den for fjerde gang. Vi har ikke den samme erfaringen, men vi også er erfarne. 

Om å ta revansj på Real Madrid

– Ingen trenger å bekymre seg for Mo. Alle tapte den dagen, men han ble skadet den dagen og det føltes annerledes for ham. Alle blir motivert av forskjellige ting. 

– Det er normalt å ønske å gjøre ting annerledes denne gangen. Vi har ikke glemt Kyiv, men vi har flere ting som motiverer oss. Vi har mange grunnet til å gi absolutt alt i morgen. 

Om den nye banen i Paris

– Vi gjør en normal økt som vi har planlagt. Banen er lik for begge lag. At noen fant ut at det var en god ide å legge banen dagen før en kamp er interessant, men det har ikke ødelagt humøret mitt en prosent. 

– Vi kunne spilt på betong om det var opp til meg. Så lenge begge lag har samme forhold går det helt fint. 

Sadio Manes situasjon og Naby Keita

– Sadio er i sin livs form. Fotball har stilt mange spørsmål til ham dette året, men det har vært svært suksessfullt for ham. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om Bayern Munchen-ryktene. Sadio er helt fokusert på kampen og vet hvor viktig det er for ham og oss. 

– Det er ikke første gang i karrieren min at Bayern Munchen-ryktene dukker opp rett før viktige kamper. 

– Det er viktig å få trent og spilt regelmessig, og det er umulig når man er skadet. Naby får mer og mer erfaring, og det er bra. Han er i sitt livs form, og er en veldig viktig spiller for oss. 

Påvirker banen kampen?

– Jeg skulle ønske at banen var verdens beste, men sånn er det definitivt ikke. Vi får se når vi trener. 

Hva betyr det å løfte trofeet?

– Det betyr veldig mye. Alle fotballpersoner vet at det guttene mine har gjort denne sesongen er utrolig, men til syvende og sist er det fargen på medaljen som gjelder sett utenfra. 

– Alt jeg tenker på nå er hvordan vi kan forsikre oss om at vi vinner. 

Hvem er favoritt, og situasjonen til Mane

– Jeg vet ikke hvem som er favoritt. Fra mitt perspektiv er Real Madrid sin favoritt på grunn av erfaringen. Jeg ønsker at vi skal være oss selv i denne kampen, og hvis vi er det er vi veldig vanskelige å spille mot. Selvsikkerheten til Madrids spillere er selvfølgelig veldig høy, og det er viktig i fotballen. 

– Det er feil øyeblikk å snakke om Sadio. Uansett hvor han spiller neste sesong vil han være en stor spiller. 

Erfaring

– Uansett hva man gjør trenger man erfaring. Man er aldri perfekt den første dagen i en ny jobb. Vi ankom finalen i 2018 på tre hjul, og jeg vet ikke engang om vi hadde en full benk. Keeperen vår hadde en hjernerystelse, og det ble bevist etterpå. Man må lære å vinne. 

– Problemet nå er at vi møter ett lag som aldri har tapt en finale før. Laget har utviklet seg veldig, klubben er på et godt sted og alle drar samme vei. Spillerne er helt rett for denne klubben. 2018 var viktig, men 2019 var enda viktigere. 

Ballon d'Or til Mane?

– Det øker definitivt mulighetene hans dersom vi vinner Champions League - slik har det vært de siste årene. 

Må være vanskelige å møte

– Vi må være vanskelige å møte. Man kunne lett skrevet en bok om dette Real Madrid-laget, men vi er gode vi også. 

Situasjonen i Kyiv nå

Klopp blir tydelig beveget når han får spørsmål om situasjonen i Russland og Ukraina. 

– Til du spurte meg nå tenkte jeg bare på kampen, for å være ærlig. Jeg er glad kampen er her av mange grunner. Krigen pågår fortsatt, og det må vi tenke på. At kampen er her og ikke St. Petersburg er helt riktig beskjed å sende til Russland. Vi spiller denne kampen for folkene i Ukraina også - vi gjør det for dem også.