Klopp kopierte Ferguson:–  Det er galskap!

Jürgen Klopp har nå vunnet de seks største trofeene han kan vinne som Liverpool-manager, som den første i historien.

De seks trofeene er det bare sir Alex Ferguson som har klart å vinne tidligere, men Klopp har vunnet serien, Champions League, UEFA Supercup, VM for klubblag, ligacupen og FA-cupen på seks år kortere tid enn den tidligere Manchester United-manageren.

Det er galskap, sa Klopp i et intervju etter FA-cupseieren lørdag. 

Men han var også full av sympati med Chelsea, som nå har tapt to finaler på rad på Wembley på straffer.

– La oss starte med det viktigste. Jeg føler virkelig med Chelsea etter disse 120 minuttene hvor det kan gå alle veier. Det er utrolig hardt og de har spilte veldig bra, sa Klopp, før han fortsatt med å rose eget lag:

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen. De første 25 minuttene er de beste vi har spilt mot Chelsea noen gang. Og det var i en finale. På kampdag 60 eller 61 er det utrolig. Været var fantastisk, stemningen var fantastisk. Og nå kan vi ferie en FA-cupseier, sa han.

– Alle som kom inn var utrolige

Kostas Tsimikas kom inn for Andy Robertson i ekstraomgangene, og fikk æren av å sette inn den avgjørende straffen for Liverpool.

– For en kar han er. Alle som kom inn var utrolig. For en luksus det er å kunne sette inn en midtstopper som Joel Matip til ekstraomgangene, og Milner endret alt igjen, og så kommer Kostas inn med 2-3 veldig bra situasjoner og for en straffe i en så stressende situasjon. Han flyr med god grunn, sa Klopp.

Seieren hadde en liten bismak med skader på Mohamed Salah og Virgil van Dijk. Men heldigvis virket begge positive etter kampen.

– Denne kampen hjelper ikke akkurat på det som kommer. Det er ikke lenge til vi skal spille mot Southampton. Men vi vil ha et lag der også, og skal gi det et forsøk, men jeg kan ikke tenke på det nå, sa Klopp.

– Å vinne to hjemlige cuper på en sesong er allerede utrolig!