Mener Real Madrid er storfavoritter

Jürgen Klopp mener Liverpool er underdogs i Champions League-finalen.

– De er storfavoritter med all erfaringen de har, sa Klopp fredag om Champions League-finalen mot Real Madrid som skal spilles om tre uker på Stade de France i Paris.

Tyskeren mener at spanjolene som i 2018 må tåle et favorittstempel.

– Vi har mer erfaring enn vi hadde da, men det kan ikke sammenliknes med dem. Men det er et godt tegn at flere spillere er igjen hos begge lag, sa Klopp.

Gleder seg

Klopp gleder seg til å møte Real Madrid igjen. Også forrige sesong måtte han se seg slått av tidenes mestvinnende i europacupen, men da var det med et skadeskutt Liverpool-mannskap foran tomme tribuner i kvartfinalen.

Dette blir den virkelige anledningen til å hevne 2018-tapet.

– Vi tenker ikke med glede tilbake på den finalen, selv om det er lenge siden. Jeg gleder meg, men vi har så mange kamper frem til da, og dere kommer til å stille mange spørsmål om Real Madrid på veien, så jeg tror vi stopper der, sa Klopp.

– Carlo har gjort en strålende jobb, en utrolig jobb. Nå skal vi til finalen og prøve å vinne, me vi kommer ikke til å begynne å tenke på den før samme uke som kampen spilles, sa Klopp.

– Det blir jevnt

Ancelotti ser på sin side frem til å møte Liverpool og Jürgen Klopp igjen. 

– Jeg kjenner Jürgen godt og har stor respekt for ham og hans trenerteam. Det kommer til å bli en fantastisk finale. Det blir jevnt, sier han.

Han forklarer den imponerende bragden over Manchester City med at Real Madrid-spillerne gjorde den mentale jobben som kreves. 

– I ekstraomgangene handlet det om det psykologiske. Vi hadde mye energi, mens City ikke hadde like mye etter å ha mistet ledelsen. Da alle trodde kampen var avgjort var alt vi trengte et godt angrep. Vi ga alt vi hadde, og så trenger man litt flaks også. De var vanskelige motstandere, men laget vårt ga aldri opp, sa han. 

Ancelottis femte Champions League-finale spilles på Stade de France 28. mai.