Offensiv Guardiola levner ikke Liverpool en sjanse i siste serierunde

Manchester City-manageren mener at en ukes hvile vil gjøre susen, og tror at hans mannskap skal levere en perfekt kamp mot Aston Villa i siste ligarunde.

Dersom Liverpool tar poeng i Southampton tirsdag kveld, blir ikke Premier League avgjort før i siste ligarunde. Manchester City-manager Pep Guardiola føler seg trygg på at hans lag vil sikre seg Premier League-trofeet hjemme på Etihad i siste ligarunde, ved å slå Steven Gerrards Aston Villa.

City kunne ha avgjort ligaen til sin fordel mot West Ham på London Stadium i dag, men klarte bare uavgjort 2-2, og dermed lever fortsatt Liverpools drøm om en historisk kvadrupel.

Liverpool-supporterne håper at Steven Gerrard igjen skal bli deres helt, ved å lede Aston Villa til poeng på Etihad, selv om hans lag strengt tatt har lite annet enn æren å spille for.

– Jeg kan forsikre dere om at Etihad vil bli utsolgt, sa en offensiv Guardiola til beINSPORTS etter poengdelingen på London Stadium.

Det har som regel ikke vært tilfelle i det østlige Manchester tidligere denne sesongen. TV-bildene har som regel avslørt mange ledige lyseblå seter.

– Våre fans vil hjelpe oss, og vi vil hjelpe dem til å lage en utrolig stemning. Vi skal forsøke å levere en perfekt kamp, og vinne kampen, sa Guardiola.

– Vi trenger ikke å tenke på noe annet nå. Vi har en uke foran oss der vi kan hvile og lade batteriene i 2-3 dager. Så har vi 3-4 dager til å forberede oss til finalen, for det er en finale for å beholde ligatittelen det er snakk om.

Fornøyd med ett poeng

Katalaneren var fornøyd med at hans mannskap klarte å komme tilbake fra 0-2 og berge det ene poenget mot West Ham, selv om de lyseblå hadde sjansen til å kapre alle tre poengene i sluttminuttene, da Ryad Mahrez brente et straffespark. 

– I disse siste kampene spiller vi for viktige ting. Vi gjorde et godt comeback mot West Ham på deres eget stadion. Det var utrolig viktig.

– I pausen snakket vi til spillerne, og fortalte dem hvor utrolig bra de er. Vi sa at de måtte justere noen småting, og forsøke å score et mål. Heldigvis fikk vi en tidlig scoring i andre omgang, men dessverre scoret West Ham like før pause. Vi hadde en sjanse til å vinne kampen, men alt er fortsatt i våre egne hender.