Slik hjalp Alisson Liverpools straffeskyttere

Alisson Beckers geniale trekk sørget for at Liverpools straffeskyttere beholdt konsentrasjonen.

Liverpool-keeper Alisson Becker spilte en meget god cupfinale mot Chelsea, og ble av Liverpool.no kåret til finalens beste spiller, i hard konkurranse med Luis Diaz. Sjakktrekket til brasilianeren under straffespark-konkurransen kan ha vært helt avgjørende for at den bikket i Liverpools favør.

Ikke bare reddet Alisson straffesparket til Mason Mount, han sørget nemlig også for at Liverpools straffeskyttere ikke ble forstyrret av Chelsea-keeper Edouard Mendy, ved å stille seg mellom Chelsea-målvakten og Liverpool-spillerne som en etter en kom frem for å ta straffespark.

Kostas Tsimikas scoret det avgjørende straffesparket, mens Sadio Mané var den eneste Liverpool-spilleren som ikke klarte å sette sitt straffespark i mål. Før det hadde Chelseas Cesar Azpilicueta skutt i stolpen, på et straffespark der Alisson gikk riktig vei.

Alisson skal derfor ha en stor del av æren for at vi fikk nærmest en kopi av ligacupfinalen.

– Vi spilte en svært god kamp. Det var synd vi ikke scoret i ordinær tid, men det ble en skikkelig fight, og i ekstraomgangene kunne alt skje. Vi holdt buret rent, og fikk straffespark-konkurranse. Guttene var utrolige som satte ballen i mål, og jeg trengte bare å reddde ett straffespark. Jeg er så glad, sa Liverpool-keeperen til BBC etter matchen.

Om redningen av straffesparket til Mason Mount hadde han følgende å si:

– Ja, det var en bra redning. Alle målvaktstrenerne har hjulpet meg med å ta avgjørelsene. Til slutt er det jeg som står der ute, og da må jeg ta min egen beslutning. De er alle fantastiske spillere, og Chelsea gjorde det veldig bra, men vi fortjente å vinne. Jeg klarte å redde fordi vi fortjente å vinne dette troféet.