Vil gjøre Jürgen Klopp til æresborger i Liverpool

Politikere har tatt til orde for å utnevne Jürgen Klopp til æresborger.

Liverpool Echo skriver at det er opposisjonspartiet Liberaldemokratene som nå foreslår å kalle inn til et ekstraordinært byråd for å utnevne Jürgen Klopp til æresborger i Liverpool. Tittelen skal gå til en som har viet mye tid og gjort store og unike bidrag for å berike Liverpool og byens innbyggere. 

Richard Kemp er leder i Liberaldemokratene, og han sier at samtlige av deres elleve byrådsmedlemmer stiller seg bak forslaget. 

– Faktum at vi gjør dette enstemmig når gruppen består av Liverpool-supportere, en sesongkortinnehaver hos Everton, folk som ikke er interessert i fotball og, hvis jeg våger å si det, en Manchester United-supporter, viser at innflytelsen til Jürgen Klopp gjelder alle innbyggerne i byen vår, sier Kemp. 

– Vi kan ikke undervurdere hvor viktig LFC er for vår by. En Premier League-klubb bidrar med mye positivt for nærområdet, og derfor er vi også glad for at Everton holdt plassen, sier Kemp, som mener Liverpool FC har veid opp for et byråd som har satt byens rykte på spill de siste årene.

Har løftet moralen

– Som menneske fremstår Jürgen som en førsteklasses leder som er best i klassen og jobber med selvtillit, lidenskap og rettferdighet. Det passer godt i vår by, sier Kemp. 

I forslaget er det ikke bare det sportslige som blir nevnt. Slik lyder det: 

«Byrådet anerkjenner at Jürgen Klopp i Liverpool Football Club har skapt et av de mest, om ikke det mest, effektive fotballagene i verden. Vi anerkjenner at suksessen laget har hatt på banen har bidratt veldig positivt i vanskelige tider for byen vår ved å sette den i bedre lys, og å løfte moralen og økonomien».