Enorme forskjeller i lønn og agenthonorar gjør Haaland langt dyrere enn Nunez

Det er mer til et spillerkjøp enn selve overgangssummen.

Liverpool betalte høyeste overgangssum, men koster virkelig Darwin Nunez mer enn Erling Braut Haaland?

På listene over kjøp og salg i Premier League sommeren 2022 vil for alltid Darwin Nunez fremstå som et dyrere kjøp enn Erling Braut Haaland. Liverpool punger ut om lag 85 millioner pund (varierer litt fra kilde til kilde) for Nunez dersom alle klausuler blir oppfylt. Det er ny klubbrekord.

City slipper på sin side unna med en overgangssum på 52 millioner pund for Haaland, takket være utkjøpsklausulen han hadde i Dortmund.

Men det er mer til et spillerkjøp enn selve overgangssummen.

Spinnville agenthonorar

Ekspert på fotballøkonomi, Swiss Ramble, har på Twitter sett nærmere på tallene bak de to kjøpene, og allerede på agenthonorar er Haaland i ferd med å ta igjen Nunez – selv om det skiller over 30 millioner pund i ren overgangssum.

Swiss Ramble opererer med summen 87 millioner pund for Nunez – 65 millioner med en gang og 22 millioner avhengig av klausuler – altså 35 millioner mer enn det City betalte for Haaland.

Når vi kommer til agenthonorar skiller det enormt i hva klubbene har betalt. Ifølge oversikten har den nylig avdøde agenten til Haaland, Mino Raiola, fått en pott på 26 millioner pund, mens far Alf-Inge og hans team har fått 17 millioner pund.

Liverpool har på sin side betalt 13 millioner pund i agenthonorar. Her skiller det altså hele 30 millioner pund mellom hva de to klubbene har betalt.

Nesten tre ganger så høy lønn

Det er kanskje heller ikke så overraskende å se at Braut Haaland får litt mer lønn enn det Nunez får. Haaland har signert på en femårskontrakt med en lønn på 375.000 pund i uken før skatt. Det er en årslønn på 19,5 millioner pund.

Ifølge Swiss Ramble har Nunez en litt mer beskjeden lønn, med 140.000 pund i uken – 7,2 millioner pund i året. Haaland har altså nærmere tre ganger så høy lønn som Nunez.

Med en seksårskontrakt har Liverpool forpliktet seg til å betale 44 millioner pund til Nunez. Med Haalands femårskontrakt har City forpliktet seg til å betale nesten 98 millioner pund til nordmannen.

Det betyr at Haaland totalt i løpet av fem år vil ha kostet City 193 millioner pund, mens Nunez vil ha kostet Liverpool 144 millioner pund, ifølge eksperten.