Spillet rundt Núñez: Flere Benfica-spillere imponerte speiderne da lagene møttes

Hadde det ikke vært for alderen kunne Liverpool ha erstattet Mohamed Salah med nok en tilvekst fra Portugal.

I en artikkel for The Athletic tar Simon Hughes og Mark Carey for seg Darwin Núñez-kjøpet, og hvorfor Liverpool valgte å cashe ut for 22-åringen.

Her fortelles det at speiderapparatet ble kalt inn til møte på Kirkby i mai, hvor de ble utfordret på å stadig forbedre seg.

Standardene de har satt for seg selv er høye nå, og Michael Edwards etterfølger, Julian Ward, har lyktes med å lande avtaler raskt. Blant annet med å handle fra Portugal, med Luis Díaz fra Porto og Darwin Núñez fra Benfica.

Sistnevnte er man selvsikker på at vil tilpasse seg klubben, spillestilen og ligaen. Mye skyldes nøye scouting.

Nok en portugiser begeistret speiderne

Hughes skriver at Liverpool ikke kjente til Núñez da han fortsatt var i Uruguay, men at han etter hvert dukket opp på radaren. Etter at man møtte Lisboa-klubben i kvartfinalene i Champions League i april, fikk man kjenne angriperen tett på kroppen.

Speiderapparatet skal også ha blitt såpass imponert over Núñez sin lagkamerat Rafa Silva, at Hughes spekulerer i at Mohamed Salah hadde kunnet ha forlatt Anfield om portugiseren var noe yngre. Silva er 1993-modell har spilt for Benfica siden 2016.

Premier League-klubber jaktet Núñez 

Da Darwin Núñez gjorde seg bemerket for Almeria i 2019/20 var Brighton på jakt etter spilleren. Trolig strandet det på grunn av korona. Restriksjonene gjorde at sørkystklubben ikke fikk spilleren til England for samtaler ansikt til ansikt.

Han endte i stedet i Benfica, etter at de mislyktes i å hente Edinson Cavani, en spiller Núñez ofte sammenlignes med, som i stedet signerte for Manchester United. De røde fra Manchester var også interesserte i Núñez i vår, men et møte med Benfica-president Rui Costa falt gjennom på grunn av matforgiftning.

£45 millioner var det West Ham trodde at de skulle betale for spissen i januar, men Benfica hadde gjort det bra i Champions League og så at det var potensiale for å få mer.

Etter 3-3 på Anfield 13. april gratulerte Jürgen Klopp Nelson Verissimo med gode prestasjoner, og en flott spiller på topp.

13 juni ble klubbene enige om en overgang potensielt verdt £85 millioner for 22-åringen.