– Han reiser med vår velsignelse, kjærlighet, status blant de største og som en av de beste i verden

– Det er et stort øyeblikk. Det er ikke noe poeng for noen å late som noe annet, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– En av Liverpools største spillere noensinne drar og vi må vedkjenne hvor betydningsfullt det er. 

– Han reiser med vår velsignelse og vår kjærlighet. Han reiser med en garantert status blant de største. Og ja, han reiser i en tid hvor han er en av de beste spillerne i verdensfotballen.

Moderne Liverpool-ikon

Klopp velger å se fremover, og å hylle det som har vært, med en spiller som har stått han så nærme i tiden på Anfield.

– Men vi må ikke dvele ved det vi nå mister, i stedet skal vi feire det som vi har vært priviligert å ha.

– Målene han scoret, trofeene han vant, helt klart en legende, men også et moderne Liverpool-ikon.

28. juni 2016 ble Sadio Mané hentet fra Southampton for £34 millioner. Med det ble han den dyreste afrikanske spilleren. På en måte var han også den første signalspilleren for Jürgen Klopps prosjekt med klubben.

– Siden han tok steget gjennom døra har han gjort oss bedre. Hvis noen hadde fortalt oss i det øyeblikket hva han ville bidra med og oppnå for denne klubben, er jeg ikke sikker på om det ville ha vært mulig å fatte. Ikke omganget av det hvertfall. Sadio gjorde alt mulig.

Satte høyere og høyere standarder

Mané ble fansens spiller i 2016/17. Sesongen 2018/19 endte han med toppscorertittelen, delt med lagkamerat Mohamed Salah og Pierre-Emerick Aubameyang i Arsenal. I oktober 2021 ble han den tredje afrikaneren i historien som gjorde 100 Premier League-mål. Han var en spiller som ikke sto stille, bokstavelig talt.

VIL SAVNE DET SMILET: Sadio Mané etterlater seg et tomrom på Merseyside, men mest av alt legger han igjen en rekke minner og gleder.

VIL SAVNE DET SMILET: Sadio Mané etterlater seg et tomrom på Merseyside, men mest av alt legger han igjen en rekke minner og gleder.

– Å være så god over en slik periode og stadig forbedre seg sesong etter sesong, uansett hvor høyt han satte sine egne standarder i den forrige, er et eksempel for alle spillere hvor som helst på planeten om at profesjonalisme og dedikasjon fører til belønning.

Respekterer beslutningen

Kontrakten hans ville løpt ut neste sommer. En stund var det snakk i at Liverpool ville vurdere å la han gå den ut, fremover å selge han for billig. Det gikk likevel glatt i forhandlingene mellom klubbene.

– Jeg respekterer fullstendig hans avgjørelse og jeg er sikker på at supporterne også gjør det. Hvis du elsker LFC, da må du elske Sadio, uten diskusjon. Det er mulig å gjøre det samtidig som vi aksepterer at vårt tap er Bayerns gevinst.

Et av Mané mål med sin nye arbeidsgiver skal være å vinne Champions League, noe han oppnådde med Liverpool i 2019. Året etter vant tyskerne. Kanskje kan det bli et gjensyn med senegaleseren i en eventuell finale?

– Vi ønsker han ikke noe annet enn suksess i hver eneste kamp han spiller i, unntatt, selvsagt, mot oss.

Vil savne Mané

Klopp mimrer

– Jeg husker at jeg ble spurt forrige sesong om å beskrive Sadio med tre ord. Jeg sa på det tidspunktet at det ikke var mulig å gjøre det. 

– Hvis jeg skulle forsøke så måtte jeg ha fått flere forsøk, fordi det er så mange måter du kan beskrive han med tre ord.

– Verdens-klasse-spiller!

– Ekte klubb-legende!

– Ideell rolle-modell!

– Den perfekte lagkamerat!

– Medfølende, omtenksom person!

– Men de tre ordene som føles mest passende i dag er også de hardeste å si. 

– Vil savne deg!