– Jeg ønsker å vinne mange troféer med Liverpool

Darwin Nunez har gitt sitt første intervju som nybakt Liverpool-spiller, og har også valgt trøyenummer.

Liverpool FC bekreftet tirsdag klokken 20.00 at de har signert Darwin Nunez fra Benfica, med forbehold om at de får arbeidstillatelse og internasjonal klarering for spilleren. Dette er kun formaliteter. 

Uruguayaneren signerte en seksårskontrakt med de røde etter å ha kommet til enighet med Anfield-klubben om sine personlige betingelser og ha gjennomført den medisinske testen ved AXA Training Centre. 

Nunez kommer til Liverpool etter to sesonger med Benfica i Portugal, hvor han gjorde 48 mål på 85 kamper.

22-åringen står bokført med elleve seniorlandskamper for Uruguay, etter at han debuterte på landslaget i oktober 2019.

– Jeg er veldig glad og fornøyd med å være her i Liverpool. Dette er en enorm klubb, sa Nunez til Liverpoolfc.com i sitt første intervju.

– Jeg ønsker å takke min partner, mine foreldre og min sønn, som jeg er så stolt av. De har vært veldig viktige for meg på dette stadiet av karrieren. Jeg er veldig stolte av dem, og den jobben vi gjør sammen, min partner og jeg, som team. Jeg kan takke henne for at jeg er her. 

– Det er en fornøyelse å være her i Liverpool, og jeg er veldig glad for å bli en del av denne store klubben.

– Jeg har spilt mot Liverpool, og jeg har sett mange av deres kamper i Champions League, og de passer min spillestil. De har noen store spillere her, og jeg tror jeg vil passe inn her.

– Som sagt har jeg sett dem ganske mye, og dette er en veldig stor klubb. Jeg håper jeg klarer å gi alt jeg har for å hjelpe laget.

Nunez startet karrieren i Club Atletico Penarol. Ferden gikk deretter videre til UD Almeria på andre nivå i Spania, før han kom til Benfica. 

Nummer 27

Nunez vil spille med nummer Darwin 27 på ryggen i Liverpool, og overtar dermed trøyenummeret til Divock Origi. Han blir den tredje uruguayaner til å spille for Liveprool, etter Luis Suarez og Sebastian Coates.

– Da jeg kom til treningsanlegget, ble jeg veldig positivt overrasket over fasilitetene og strukturen, og trofeene her. Du kan se deg selv vinne flere trofeer, og så kan du komme hit senere og se trofeene utstilt, og du kan si, jeg var en del av dette. Jeg var her, og var med på å vinne trofeer.

– Det er en av grunnene til at jeg kom hit til Liverpool, Å vinne trofeer og titler. Jeg ønsker å vinne mange troféer med Liverpool.