Lanserer alternativer til Bellingham

Liverpool skal trolig styrke midtbanen neste sommer, og klubben vil sannsynligvis se på flere enn bare Jude Bellingham.

Jude Bellingham virker å være et overgangsmål for Liverpool neste sommer. Unggutten som spiller i Borussia Dortmund er svært ettertraktet, og tyskerne blir trolig nødt til å selge stortalentet neste sommer - for en stor slant penger. 

«Engelskmannen er utvilsomt et langsiktig overgangsmål som vil utforskes når Borussia Dortmund er mer villig til å selge», skrev journalist David Lynch i sin spalte for liverpool.no denne uken. 

Journalist Neil Jones i Goal følger opp med at det er åpenbar interesse for Bellingham, slik det også var for Aurelien Tchouameni sommer før Real Madrid kastet seg inn med et bud på 86 millioner pund. 

Spørsmålet er om Liverpool blir priset ut også i kampen om Bellingham. Rikingene Manchester United, Chelsea og Manchester City skal ha meldt sin interesse, og det snakkes allerede om en overgangssum på 100 millioner pund. Skulle midtbanespilleren som fyller 19 år onsdag sine lønnskrav ikke stå i stil med Liverpools lønnspolitikk, kan det være de røde ser etter alternativer når midtbanen skal styrkes. 

Flere alternativer

Goal-journalisten lister i så fall opp flere alternativer som kan være interessante, og sportsdirektør Julian Ward jobber langsiktig sammen med speiderne for å finne den perfekte kandidaten. 

Ifølge Jones er Inters 25 år gamle midtbanemann Nicolo Barella en spiller Klopp er veldig imponert over. Ibrahim Sangaré fra PSV er en annen som er av samme profil som Bellingham. 

Av yngre alternativer finner vi Luka Sucic i Red Bull Salzburg, som Liverpool har handlet fra tidligere, eller Steven Gerrards elev Carney Chukwuemeka i Aston Villa. 

19 år gamle Luka Sucic er et stort talent.

19 år gamle Luka Sucic er et stort talent.

«Uansett hvem man til slutt går for er det sannsynlig at de vil passe en gitt profil. Liverpool viket fra sin vante strategi da de signerte Thiago, en etablert stjerne i slutten av 20-årene, fra Bayern München i 2020, men de har vært tilbake til sin stil siden den gang med kjøpene av Diogo Jota, Ibrahima Konaté, Luis Diaz, Darwin Nunez, Fabio Carvalho og Calvin Ramsay. Vi kan forvente at det fortsetter også fremover», skriver Goal. 

En sterk midtbane

At Klopp er fornøyd med midtbanen han har i øyeblikket er kanskje ikke så rart. Man skal lete lenge etter en sterkere trio enn Thiago, Fabinho og Jordan Henderson, og i bakhånd har man også erfaring og kvaliteter i form av Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain og ikke minst James Milner. 

De tre ungguttene Harvey Elliott, Curtis Jones og Tyler Morton håper nok å ta ytterligere steg denne sesongen, mens nysigneringen Carvalho også kan benyttes på midtbanen selv om det er i angrep han skal være tiltenkt en rolle i starten. 

Keita, Oxlade og Milner har til felles at de bare har ett år igjen av kontrakten, men det virker ifølge Goal og The Athletic sannsynlig at alle blir værende denne sommeren. Førstnevnte ligger an til å få tilbud om ny kontrakt denne sommeren.