Mané forklarer hvorfor han forlot Liverpool i avskjedsintervju

I et intervju med Liverpools hjemmeside forteller senegaleseren om den vanskelige avgjørelsen.

Onsdag kom omsider bekreftelsen om at Sadio Mané forlater Liverpool til fordel for Bayern Munchen, etter flere uker med spekulasjoner. 

Selv om ryktene svirret mens sesongen ennå pågikk, sier senegaleseren at han aldri mistet fokuset. 

Profesjonell

– Det var mye spekulasjoner mot slutten, men jeg var målrettet i hodet mitt. Jeg vet hva jeg vil og holder meg profesjonell, så jeg tenkte ikke på det engang fordi jeg fortsatt var en Liverpool-spiller og vi hadde så mange viktige kamper, forteller senegaleseren i avskjedsintervjuet med Liverpools hjemmeside

– Den perioden var ekstremt viktig for meg og resten av laget, supporterne også, og derfor var jeg veldig, veldig fokusert på det. Jeg ønsket ikke å kommentere det fordi det ville vært så fantastisk for hele klubben å vinne Premier League og Champions League. 

Han sier grunnen til at han aldri snakket om fremtiden var for å ikke ta fokus bort fra den intense perioden. 

– Derfor snakket jeg aldri om eller kommenterte spekulasjonene, fordi det er en del av fotballen og vil alltid være det. 

VANT ALT: Mané fullførte samlingen med FA-cuptrofeet.

VANT ALT: Mané fullførte samlingen med FA-cuptrofeet.

Ønsket ny utfordring

Selv om Manchester United også var interesserte i Mané da han var i Southampton, var han aldri i tvil om hva han ville da Klopp ringte. 

– Jeg snakket med sjefen (Klopp) da jeg enda var i Southampton, og da var ikke Liverpool engang i Champions League. Han ringte meg, og jeg bestemte meg der og da. 

– Jeg bestemte meg i hjertet mitt for at Liverpool var riktig klubb for å oppnå alt jeg ønsket. Nå kan jeg si at vi har vunnet mye, og at jeg har hatt en fantastisk tid her. 

Ønsket om å dra videre til Bayern Munchen skal utelukkende handle om å få en ny utfordringen, sier 30-åringen.

– Men som jeg alltid sier, så handler livet mitt om utfordringer, og jeg sa fra til Liverpool om at jeg ønsket meg en ny utfordring nå. 

– Det handler ikke om noe annet enn det - det er bare en utfordring fordi jeg ønsker å utfordre meg til å bli bedre og bedre hver dag, forklarer han i intervjuet.