Partene er blitt enige - Liverpool måtte lempe litt på kravene

Forhandlingene mellom Bayern München og Liverpool fredag har vært fruktbare.

Reporter hos Sky Sport Tyskland, Florian Plettenberg, melder på Twitter at Liverpool og Bayern München er blitt enige om en overgang for Sadio Mané til Bayern München i dag. 

Dette samme gjør transferguru Fabrizio Romano. De to klubbene ble enige etter at representanter for de to leirene hadde samtaler ansikt til ansikt i England i løpet av fredagen. 

Bayern og Mané er allerede blitt enige om de personlige betingelsene i en treårskontrakt. Nå venter vi derfor bare på bekreftelsen fra klubbene.

Mané var Jürgen Klopps første store kjøp i Liverpool, da han kom fra Southampton for 34 millioner pund sommeren 2016.

35 millioner pund

Etter hvert følger også de mest troverdige kildene på og bekrefter nyheten, og de kommer også med litt flere detaljer. David Ornstein i The Athletic og Neil Jones i Goal følger opp med å bekrefte at det er enighet mellom klubbene, mens Paul Joyce i The Times kommer med nye detaljer om summene. 

Ifølge Joyce har Liverpool tatt til takke med en litt lavere totalpakke enn det de ønsket seg i utgangspunktet. Hele veien har de ønsket seg i overkant av 40 millioner pund, men de har nå akseptert Bayerns bud som totalt kan stige til 35 millioner pund. 

I utgangspunktet får de røde 27,5 millioner pund, før det kan stige til 32,5 millioner pund etter et visst antall kamper. Opp i 35 millioner pund kommer det dersom både laget og Mané vinner priser og trofeer. 

Liverpool slipper med det å betale noe særlig til Southampton, som skal ha hatt krav på om lag 20 prosent av et overskudd ved videresalg.