Advarer mot et revansjesugent United-mannskap

Både Liverpool og Manchester United har startet sesongen langt svakere enn forventet, og nå advarer Virgil van Dijk mot et revansjesugent United-lag.

Manchester United er tabelljumbo i Premier League før Liverpool kommer på besøk, med null poeng og 1-6 i målforskjell etter to pinlige tap for Brighton og Brentford. Det får alarmbjellene til å ringe hos Virgil van Dijk før mandagens besøk i Salford.

– United er et godt lag etter min mening. De har gode spillere i alle posisjoner. Selvsagt befinner de seg ikke i noen god situasjon, og selvtilliten deres er trolig lav, men dette er for dem den perfekte kampen for å få sesongen på rett kjøl igjen, siteres nederlenderen av Daily Mail.

United er også ute etter å revansjere to svært forsmedelige tap for Liverpool fra forrige sesong, da Liverpool først vant 5-0 på Old Trafford, og seks måneder senere vant 4-0 på Anfield. Liverpool vant også 4-2 på Old Trafford i mai 2021, men hadde ikke vunnet noen av de sju foregående kampene der.

Liverpool har heller ikke fått noen god start på sesongen, med 2-2 borte mot Fulham og 1-1 hjemme mot Crystal Palace, og dermed 2 poeng av seks mulige på de to første kampene. Dette gir en tolvteplass på tabellen, men tabelljumbo Manchester United vil passere Liverpool på Premier League-tabellen om de vinner mandagens kamp.

– Vi fokuserer på oss selv. Vi skal sørge for at vi er klare for denne kampen. Vi skal jobbe hardt denne uken, lover Liverpools stopperbauta.

Viktig å ikke tape mer terreng

Liverpool er allerede fire poeng bak fjoårsvinner Manchester City, og ønsker ikke å tape mer terreng til de lyseblå så tidlig i sesongen.

– Denne kampen er enormt viktig, men det handler ikke om å markere seg. Vi ønsker bare å vinne, og vil gjøre alt vi kan for å vinne på Old Trafford.

– Opp gjennom årene har det vist seg vanskelig for oss å vinne der. Vi fikk selvsagt et godt resultat der i fjor. Det kan vi ikke nekte for. Denne sesongen har United fått en vanskelig start, og vi har heller ikke fått den starten vi ønsket oss, så dette blir en veldig interessant kamp.

Liverpool har skader på sentrale spillere som Thiago Alcantara, Diogo Jota, Joel Matip og Ibrahima Konate foran kampen på Old Trafford, mens Darwin Nunez soner den første kampen av en suspensjon på tre kamper for det røde kortet mot Crystal Palace.

– Skader er en del av fotballen, dessverre. Vi må håndtere det, komme til hektene igjen så godt vi kan, og fokusere på kampen mot United, sier van Dijk.

– Det kommer til å bli en tøff bortekamp igjen. Forhåpentligvis får vi noen spillere tilbake, og leverer en god prestasjon. Vi må være positive, og tro at vi kan vinne kampen.