– Dette var den verste dagen i min karriere

Bournemouth-manager Scott Parker var langt nede på pressekonferansen etter at hans lag tapte 9-0 for Liverpool på Anfield.

Scott Parker beskriver ydmykelsen hans lag ble utsatt for på Anfield som et sjokk for systemet og smertefullt, og sa at hans lag trenger hjelp til å signere noen nye spillere om de skal overleve i Premier League.

Bournemouth-manageren så ut som en slagen mann på sidelinjen på Anfield, da Liverpool gikk amok. Det virket ikke som han trodde sine egne øyne.

– Resultatet var et sjokk for systemet. Kvaliteten til Liverpool var langt høyere enn den vi har. Vi har ingen unnskyldninger å komme med, sa Parker til pressen.

– Det var noen mål vi hadde skylden for selv. Vi forsvarte oss dårlig på noen av dødballene. Jeg føler med fansen og våre spillere.

– Vi er litt underbemannet i utgangspunktet. Jeg ser i grunnen ikke noe lys i enden av tunnelen, for dette er eksakt hva jeg har sett i sommer.

– Det er spillere på dette laget som har enorme kvaliteter, men nivået de har kommet til nå er det første gang de møter. De har ikke erfart denne ligaen tidligere.

Bournemouth lå under 5-0 allerede til pause, og Liverpool tok ikke foten av gasspedalen i andre omgang heller. Gjestene var heldige at tapet ikke ble tosifret, noe som i så fall ville ha vært ny Premier League-rekord. Nå ble det bare en tangering av den rekorden.

Fjerde gang et lag vinner 9-0 i Premier League

Dette er fjerde gang et lag vinner 9-0 i Premier League. Manchester United har vunnet 9-0 to ganger, mens Southampton har tapt 9-0 to ganger.

Første gang det skjedde var da Manchester United slo Ipswich med disse sifrene på Old Trafford i mars 1995. Southamptons to smertefulle tap har kommet i løpet av de siste tre årene. Først for Leicester hjemme på St Mary's i oktober 2019, og deretter for Manchester United på Old Trafford i februar 2021. 

– Vi er der vi er. Jeg trodde aldri jeg skulle komme hit og bli slått 9-0. Jeg forventet at denne sesongen ville bli en skikkelig utfordring for oss i perioder og enkeltkamper. Vi har et ungt lag på dette nivået, sa Parker til pressen. 

– Dette er den verste dagen i min karriere, både som spiller og manager. Dette er helt klart den tøffeste dagen jeg har opplevd i min fotballkarriere. Det var smertefullt å stå på sidelinja, og jeg kunne føle at det var smertefullt for spillerne også. De trenger litt hjelp.