Ferdig i jobben etter 9-0-tapet på Anfield

Scott Parker ferdig i Bournemouth - tidligere Liverpool-assistent overtar.

AFC Bournemouth skriver på sine nettsider at hovedtrener Scott Parker er ferdig i jobben. Det skjer tre dager etter at han ble offer for en tangering av tidenes største tap i Premier League da Liverpool slo sørkystlaget 9-0 på Anfield. 

Parker ledet Bournemouth til opprykk fra Championship forrige sesong, men får altså ikke mer enn fire kamper på øverste nivå til å rette opp inntrykket. Laget står med tre poeng på fire kamper denne sesongen og har tapt tre strake kamper mot Arsenal, Manchester City og Liverpool etter å ha slått Aston Villa i serieåpningen. 

Den tidligere midtbanespilleren ga i helgen uttrykk for at han må lede en ung, uerfaren og skadeplaget tropp, og Bournemouth har hatt et stille overgangsvindu sammenliknet med sine opprykkskolleger.

Gary O'Neil, som var assistenttrener for Liverpools U23-lag frem til februar 2021, tar over etter Parker på midlertidig basis mens de jakter en ny hovedtrener. 

Parker blir med det første Premier League-manager til å få sparken denne sesongen, og det kommer som en liten overraskelse. Brendan Rodgers, Frank Lampard og Steven Gerrard er de som har vært under størst press i sesongstarten.