– Bør holde seg unna dersom midtbanespilleren de ønsker seg ikke er tilgjengelig

Jamie Carragher vil gjerne se midtbanen bli styrket, men han stoler på at Liverpool beholder roen på overgangsmarkedet.

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher sier gamleklubben Liverpool kunne ha dratt nytte av en ny midtbanespiller allerede før skadesituasjonen som nå har oppstått. For øyeblikket er Thiago, Alex Oxlade-Chamberlain og Curtis Jones ute, mens Naby Keita er ventet å komme tilbake i laget til den neste ligakampen mot Crystal Palace. 

– De har nok midtbanespillere når du ser på antallet, men de kunne ha forsterket den med noe de ikke har fra før, noe nytt og annerledes, sier midtstopperlegenden. 

Samtidig er han klar på at klubben må beholde roen de er så kjent for på overgangsmarkedet. 

– Jeg vil bare at de skal kjøpe dersom spilleren de virkelig har lyst på blir tilgjengelig. Mye av klubbens suksess er bygd på ikke å få panikk. Det har de heldigvis ikke gjort før, og de kan ikke gjøre det nå heller, sier han. 

Viser til van Dijk

Liverpool har ved flere anledninger vist at de heller venter til den rette spilleren blir tilgjengelig, fremfor å kjøpe et alternativ. Da alle midtstopperne i laget ble skadet for halvannet år siden valgte Jürgen Klopp og co å hente inn noen nødløsninger i form av Ozan Kabak og Ben Davies, men mannen som var det fremste overgangsmålet, Ibrahima Konaté, kom ikke inn før sommeren. 

Carragher viser også til det velkjente eksempelet med Virgil van Dijk. 

– De ventet lenge på van Dijk selv om de trengte en midtstopper den sommeren, og det viste seg å være veldig lurt, sier han. 

– De bør holde seg unna dersom midtbanespilleren de ønsker seg ikke er tilgjengelig. Hvis spilleren de vil ha blir tilgjengelig er det selvfølgelig lurt å slå til, men de må ikke få panikk, sier han.

Thiago Alcantara er trolig ute i fire til seks uker mens Curtis Jones trolig er ute resten av august. For Alex Oxlade-Chamberlain er det snakk om enda mer tid på sidelinjen. Klopp har fremdeles sterke alternativer i form av Jordan Henderson, Fabinho, Harvey Elliott, James Milner og Fabio Carvalho i tillegg til Keita.