– Jeg ønsker alltid å ha flere spillere tilgjengelig, men vet ikke om vi kan gjøre noe

I neste uke stenger overgangsvinduet. Etter kampen mot Manchester United fikk manageren spørsmål om transfers igjen.

At Liverpool var interessert i en midtbanespiller denne sommeren er godt dokumentert. Det så lenge ut til at de røde skulle sikre seg Aurélien Tchouaméni fra Monaco – en spiller de hadde blitt linket til i hele vår.

Så snudde Kylian Mbappé, og signerte heller enn ny treårskontrakt enn å gå til Real Madrid. Da måtte den spanske storklubben gjøre om på planene sine for overgangsvinduet, og ble raskt favoritter til å sikre seg den 22 år gamle midtbanespilleren. Summen ble til slutt 100 millioner euro, en langt høyere sum enn det som var nevnt da Liverpool var i førersetet noen uker tidligere.

TIL MADRID: Aurélien Tchouaméni var en spiller Liverpool var ute etter i sommer.

TIL MADRID: Aurélien Tchouaméni var en spiller Liverpool var ute etter i sommer.

Jude Bellingham er en annen midtbanespiller som har blitt linket til de røde i lang tid. 19-åringen er ønsket av samtlige storklubber i Europa, men alle virker å ha akseptert at det er umulig å kjøpe ham denne sommeren, etter at Borussia Dortmund allerede har solgt Erling Braut Haaland. Neste sommer vil det bli en kamp om den engelske landslagsspilleren, og da vil Liverpool helt sikkert være med, ifølge journalistene som følger klubben tettest.

Fikk nye spørsmål om transfers

Liverpools skadekrise på midtbanen er krevende. Thiago Alcantara skadet seg mot Fulham, og kan bli ute til landslagspausen i midten av september. Alex Oxlade-Chamberlain er ute i flere måneder, og det er ikke forventet at Curtis Jones er tilbake med det første.

På søndag skadet også Naby Keita seg – en spiller som hadde trent for fullt hele uken – og som en forventet skulle starte på Old Trafford. Liverpool frykter at muskelskaden er alvorlig.

Det var etter at den skaden ble kjent at tyske Sky spurte Jürgen Klopp om han ville gå ut på overgangsmarkedet. Manageren antydet at det ikke var opp til ham.

– Det er litt vanskelig å svare på. Jeg er ikke den riktige mannen å spørre, svarte Klopp til reporteren fra hjemlandet ifølge The Athletic

– Som manager ønsker jeg å ha flere spillere som er tilgjengelige og kan spille, naturligvis. Men det er alt jeg kan si. Vi jobber alltid med det, men om vi kan gjøre noe vet jeg ikke, sa han videre.

NY SKADE: Naby Keita skadet seg igjen dagen før kampen mot Manchester United.

NY SKADE: Naby Keita skadet seg igjen dagen før kampen mot Manchester United.

Svarte om Keita på fredag

Fra Tyskland har det kommet signaler om at Keita er misfornøyd med situasjonen sin i Liverpool, og at samtalene om en kontraktforlengelse har stoppet opp. 27-åringen er fortsatt på femårskontrakten han signerte da han kom fra RB Leipzig i 2018, og den avtalen går ut etter denne sesongen.

Før Nabys siste skade fikk Klopp spørsmål om situasjonen, og om det var aktuelt å selge ham.

– Og ikke erstatte ham? Nei, det er ikke planen. Selvsagt ikke. Det er ikke planen. Vi er ikke dumme og tenker at en spiller kan gå uten å erstattes. Nei det er det ingen sjanse for. Naby vil ikke dra, men dersom han skulle – og det vil ikke skje – så må det selvsagt komme en erstatter, sa Klopp på pressekonferansen før helgen.

Overgangsvinduet stenger ved midnatt norsk tid neste torsdag, 1. september.