– Trent kan bli Liverpool og Englands svar på Cafu. Han ser ting de andre ikke ser

Pep Lijnders ser ingen grenser for hva talentet til Alexander-Arnold kan bli i fremtiden, og sammenligner med en brasiliansk legende.

Da Pepijn Lijnders denne uka lanserte sin nye bok «Intensity», var barna hans Romijn og Benjamin ikledd trøye med «Alexander-Arnold 66» på ryggen.

– Forholdet vårt er veldig sterkt. Jeg så en gutt som vokste, som fortsatt vokser, og jeg tror virkelig at livet ikke har grenser, sier Lijnders til The Times.

Fra U16 til nøkkelspiller

Da Jürgen Klopps assistent først ankom Liverpoool, fra Porto i 2014, trente han Trent Alexander-Arnold på U16-nivå. Nederlenderen har fulgt backen på reisen til å bli en av verdens beste i sin posisjon.

RESULTATET AV EN VINNERKULTUR: Sluttproduktet er det som er synlig, men å bygge identitet krever mye arbeid.

RESULTATET AV EN VINNERKULTUR: Sluttproduktet er det som er synlig, men å bygge identitet krever mye arbeid.

– Om du så preseason så var de kampene han spilte på et nytt nivå. Måten han dominerte høyresida på offensivt, men også defensivt, var bemerkelsesverdig og hvis jeg ser den gutten gjør det meg veldig stolt. Han trener på samme måte som da han var 15. Det smilet, den gnisten.

Ser ting de andre ikke ser

Skal vi tro Lijnders er det ingen grenser for hvor langt talentet til Trent kan strekke seg.

– For eksempel, den entouch-pasningen til Luis Díaz i City-kampen. Så vi at det kom? Nei. Men det er frihet. Ballen kommer og han slår den på første berøring. Han ser ting som stadion ikke ser. Det handler for oss om å sette han i den riktige posisjonen til å utmerke seg. Det er alltid mer, skape mer, score mer, forsvare bedre, men dette vet han.

Denne sesongen er også viktig for 23-åringen for å komme med blant Gareth Southgates utvalgte til VM. «Three Lions» har tøff konkurranse på backene med blant andre Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City) og Reece James (Chelsea).

FART OG KONKURRANSE PÅ FELTET: I trening stimuleres spillerne og deres ønske om å vinne.

FART OG KONKURRANSE PÅ FELTET: I trening stimuleres spillerne og deres ønske om å vinne.

– Det er bare min mening men om du ser på spillet offensivt, han har gitt posisjonen slik en kreativ boost over de siste årene. Som Cafu gjorde, bemerker Lijnders.

Bygger vinnerkultur på feltet

Under Klopp & Lijnders har de røde blitt kjent for en enorm sult og vilje til å vinne. 

Det er spesielt en øvelse nederlenderen benytter seg av på treningsfeltet. Den kalles for «identitetsspillet».

Her konkurrerer tre lag om ballen, i et spill som minner om det som spilles på gata. Vinneren får stå.

– Hvis du er god, får du spille. Hvis ikke, må du være stolpe. Det er slik vi stimulerer denne vinnermentaliteten, fordi for å vinne på trening Virg må slå Darwin. Luis Díaz må slå Robbo. Eller Trent må forbli på banen mot alle disse store kanonene.

– Med dette utmerker de seg og blir den ene prosenten bedre. Å jobbe for Liverpool betyr at du må håndtere store forventinger og det er noe vi elsker. Det er ikke noe vi er redde for.