– Vi fortjente ikke å vinne mot Fulham, men nå må vi slå tilbake

James Milner ser frem mot mandagens kamp mot Crystal Palace, og en mulighet til revansje.

Liverpool må vente lenge på å kvitte seg med den svake sesongpremieren mot Fulham. Først mandag kveld, i andre serierundes aller siste kamp, skal de røde i aksjon. Da venter Patrick Vieiras Crystal Palace, og de røde skal spille sesongens første kamp på Anfield foran egne supportere.

– Det handler om hvordan du slår tilbake, og vi har jobbet hardt på trening denne uken, og vil fortsette med det inn mot neste kamp. Hjemmekamper er alltid veldig viktige, og det er den første, så vi må prøve å bygge videre på at vi har en innstilling om at Anfield er et fort, så det er veldig viktig at vi vinner kampene våre hjemme, sier visekaptein James Milner i et intervju med Sky Sports.

– Det kommer ikke til å bli enkelt, og det vet vi. De fikk heller ikke de tre poengene i sin første kamp. For oss handler det om å ha en prestasjon der vi vise at vi ønsker det. Det klarte vi ikke i helgen, så forhåpentligvis kan vi forbedre oss fra det og ta de tre poengene.

En skuffende sesongpremiere

Milner kom inn og spilte en god kamp på Craven Cottage, men alt i alt var laget langt under sin vante skyhøye standard.

– Vi fikk åpenbart ikke det resultatet vi ønsket i sesongens første kamp, men det er opp til oss at vi får rettet opp i det, slå tilbake og sørge for at vi er tilbake på vårt vante nivå så snart som mulig, sier Milner.

VETERAN: James Milner fyller 37 år i januar. I sommer skrev han under på ny kontrakt med de røde.

VETERAN: James Milner fyller 37 år i januar. I sommer skrev han under på ny kontrakt med de røde.


Han er klar på at Liverpool ikke fortjente tre poeng fra åpningshelgen.

– Det var skuffende at vi ikke fikk resultatet. Vi fortjente trolig ikke å vinne kampen, så du kan kanskje se på resultatet som positivt – at vi ikke var gode nok men fortsatt fikk et poeng med oss. Det vil alltid være et tøft sted å dra, men dersom vi ser på oss selv så spilte vi ikke slik som vi ønsket, og det skjer noen ganger i fotballen.

Den rutinerte midtbanespilleren sier at den første halvdelen av sesongen først og fremst handler om å komme i best mulig posisjon før det hele skal avgjøres.

– Jeg tror ikke du går inn i en ny sesong og tenker «vi skal gå for det eller det troféet». Vi ønsker å vinne hver eneste kamp vi har foran oss. Det er viktig at vi starter bra, og vi har hatt en sesongoppkjøring vi har kommet oss gjennom. Folk prøver fortsatt å finne seg til rette, og det er likt for alle lag, sier han.

– På dette tidspunktet i sesongen handler det om å komme godt i gang og starte bra. Du kan ikke vinne troféer i første del av sesongen, men du kan sette deg selv i en god posisjon. Det er det det handler om. Komme seg gjennom julen, og forhåpentligvis fortsatt være i ligacupen og en god posisjon i ligaen. Så får en se hva som skjer derfra og ut.

Liverpool - Crystal Palace spilles mandag kl. 21.00, og vises på V sport PL og Viaplay.