Blant favorittene i Champions League

Liverpool regnes blant de fire største favorittene til å vinne denne sesongens Champions League.

Liverpool regnes som klare favoritter i sin gruppe og må også finne seg i å være blant favorittene til å vinne Champions League 2022/23. Det mener i alle fall kalkulatoren til FiveThirtyEight, som regnes ut blant annet ved hjelp av SPI (Soccer Power Index), et  system som estimerer alle lags styrker og svakheter basert på en rekke faktorer, blant annet tidligere prestasjoner og klubbenes markedsverdi. Du kan lese mer om systemet her

Ifølge kalkulatoren er det tre lag som regnes som større favoritter til å vinne enn Liverpool - Bayern München, PSG og Manchester City. Forrige sesongs vinner, Real Madrid, finner vi på plassen bak Liverpool. 

Bayern er de største favorittene, og allerede regnes det som 20 prosent sannsynlig at tyskerne vinner turneringen. City, PSG og Liverpool følger bak med henholdsvis 18, 16 og 10 prosent. Det er selvsagt tidlige anslag, og mye kan endre seg avhengig av hvordan trekningen i utslagsrundene i vår ser ut. 

FAVORITTENE: Dette er de åtte største favorittene i denne sesongens Champions League.

FAVORITTENE: Dette er de åtte største favorittene i denne sesongens Champions League.

I fjor på denne tiden var det City som var favoritter til å vinne turneringen, men de måtte som kjent gi tapt mot Real Madrid i semifinalen.

Klare gruppefavoritter

Det er ingen overraskelse å se at Liverpool regnes som klare favoritter i gruppe A, der Ajax, Napoli og Rangers er motstandere. 

FiveThirtyEight regner det som 81 prosent sannsynlig at Jürgen Klopps lag tar seg til åttedelsfinalen, med 51 prosent sannsynlighet for gruppeseier. 

Onsdagens motstander Napoli blir sett på som det tredje sterkeste laget i gruppen. De må finne seg i å ligge bak Ajax, som til tross for å ha mistet viktige spillere i sommer har en sannsynlighet på 67 prosent til å ta seg videre. Nederlenderne regnes som turneringens syvende sterkeste lag, foran blant andre Chelsea, Tottenham og Atletico Madrid. 

Rangers regnes som gruppens klart svakeste lag. Skottene levnes kun en liten mulighet til å ta seg videre, med 15 prosent. 

Har dalt i ligaen

Kalkulatoren regner også ut de mest sannsynlige utfallene i de fleste ligaer i Europa, og til tross for en svak sesongstart regnes Liverpool fremdeles som den største utfordreren til Manchester City. 

De lyseblå er imidlertid soleklar favoritt, og det regnes som 60 prosent sannsynlig at de kommer til å vinne ligaen. For Liverpools del er tallet 19 prosent. Arsenal og Tottenham er de to øvrige som tas med i kampen om ligagullet.