Nærmer seg 600 kamper, men tenker ikke på rekorden til Gareth Barry

James Milner er på topplisten i Premier League.

James Milner er nummer fire på listen over spillerne med flest kamper i Premier League-æraen og den eneste topp 30 på listen som fremdeles er aktiv. Han er bare seks kamper unna å nå 600 kamper i toppdivisjonen. 

– Det noe jeg sikkert kommer til å tenke på den dagen det er over. Man når stadig noen milepæler, og det høres jo veldig mye ut, sier han ifølge liverpoolfc.com. 

– Jeg tenker bare på å gi alt jeg har for fotballklubben - hver dag på trening og i hver kamp vil jeg bare bidra med mitt beste. Det finnes verre steder å være enn i Liverpool Football Club og jeg nyter det presset som er her, sier han. 

Vil spille så lenge som mulig

Milner mangler bare 15 kamper for å tangere mannen som ligger på tredjeplass, Frank Lampard. Foran ham ligger Ryan Giggs med 632 kamper, mens Gareth Barry troner helt øverst med 653 kamper. 

Skal Milner, som startet sin Premier League-karriere som Leeds-spiller for over 20 år siden, ta rekorden, må han holde på i minst en sesong til etter dette.

UNGGUTT: James Milner har spilt Premier League-fotball siden debuten for Leeds for over 20 år siden.

UNGGUTT: James Milner har spilt Premier League-fotball siden debuten for Leeds for over 20 år siden.

– Det er langt opp til rekorden og det er ikke noe jeg tenker på. Gareth var en maskin som spilte hver eneste kamp hele veien. Jeg har en litt annen rolle i form av at jeg ikke starter alle kamper, så det er ikke noe jeg ser på, sier Milner, som spilte på lag med Barry i Manchester City.

– Rundt 60 kamper er jo et stykke unna, så jeg fortsetter med det jeg alltid har gjort - ta en kamp om gangen og bidra så godt jeg kan, sier han.

36-åringen har vært på banen i samtlige seks ligakamper denne sesongen, og med fem spillerbytter kan det bli flere muligheter til å knappe innpå Barry og de andre. Milner ligger for øvrig også høyt på listen over spillere med flest målgivende pasninger i Premier League. Der er han nummer ni. 

Jordan Henderson er på andreplass bak Milner når det gjelder antall kamper blant dagens Premier League-spillere. Han har 401 kamper i toppdivisjonen og er nummer 39 totalt.