Blir niende brasilianer som spiller for Liverpools førstelag

Arthur finner flere gamle kjente på treningsfeltet.

Arthur blir den niende brasilianeren som får en kamp for Liverpools førstelag med mindre skader skulle føre til at han aldri får sin debut. Han kan se frem til å slutte seg til en spillertropp som allerede er godt skodd med brasilianere. Som han sa på sitt første intervju med LFCTV kjenner 26-åringen tre Liverpool-spillere godt fra før. 

– Det er alltid vanskelig å finne seg til rette. Det å tilpasse seg noe nytt i livet er ikke lett, men jeg er heldig som har spilt med tre av spillerne her på landslaget. Jeg kjenner Alisson, Fabinho og Firmino veldig godt. De er gode venner og veldig gode spillere. Jeg er sikker på at de vil hjelpe meg med å finne meg til rette, sa 26-åringen torsdag kveld. 

I tillegg til den trioen vil Arthur også treffe på Marcelo Pitaluga, som fremdeles trener med førstelaget selv om han er lånt ut til Macclesfield FC på nivå åtte. Rogerio Ceni er dessuten hentet inn i keepertrenerteamet, og blant søramerikanske venner vil han finne Darwin Nunez og Luis Diaz. 

Arthur skal spille med draktnummer 29 for Liverpool og kan bli den sjette brasilianeren til å få spilletid i Jürgen Klopps regjeringstid på Anfield. 

Brasilianere i Liverpool

Dette er brasilianerne som har fått spilletid for Liverpools førstelag (sortert etter antall kamper): 

Lucas Leiva - 346 kamper
Roberto Firmino - 332 kamper
Philippe Coutinho - 201 kamper
Alisson - 189 kamper
Fabinho - 176 kamper
Fabio Aurelio - 134 kamper
Diego Cavalieri - 10 kamper
Alexander Doni - 4 kamper

Kilde: lfchistory.net