Bekreftet: Arthur er Liverpool-spiller

Liverpool har igjen hentet en spiller på overgangsvinduets siste dag.

Det bekrefter Liverpool FC på sine egne hjemmesider. Det er en låneavtale for hele 2022/23-sesongen. Gjennom hele dagen har det blitt rapportert at det ikke ligger inne opsjon på kjøp i avtalen, men det viser seg å være feilaktig informasjon. Liverpool har anledning til å kjøpe Arthur for om lag 32 millioner pund neste sommer.

Arthur har ikke vært i spill for Juventus denne sesongen, blant annet på grunn av en ankelskade. Han skal være skadefri, og er klar for å spille umiddelbart, dersom alt av papirarbeid og arbeidstillatelse går i orden. Alt må være på plass innen klokken 13 fredag dersom han skal være med i troppen mot Everton lørdag. 

Den italienske storklubben har forsøkt å kvitte seg med Arthur denne sommeren, og han skal ha vært i forhandlinger med både Sporting og Valencia, før Liverpool skal ha tatt kontakt etter seieren mot Newcastle onsdag kveld. Ifølge rapporter i Italia trengte han ikke mange minuttene på telefon for å bli overbevist, og torsdag formiddag satte han seg på flyet til Merseyside for den medisinske sjekken og kontraktssignering. Det var da Jordan Henderson pådro seg en skade at Liverpool bestemte seg for å sette inn støtet for Arthur. 

Han blir fjerde deadline day-signering under Jürgen Klopp, etter Alex Oxlade-Chamberlain i 2017 samt Ozan Kabak og Ben Davies i 2021. Arthur har ifølge medier allerede snakket med Klopp på AXA Training Centre.

Arthur har fått draktnummer 29 i Liverpool.