– Dette var den dårligste kampen vi har spilt under meg

Jürgen Klopp var ikke nådig mot seg selv eller laget etter Napoli-tapet. Tyskeren kom også med gode og dårlige nyheter på skadefronten.

På dagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp naturlig nok en del spørsmål om Napoli-kampen og hva han og laget har gjort for å snu den vonde trenden. Tyskeren var klar i sin tale da han ble spurt om 1-4 tapet i forrige ukes Champions League-oppgjør.

– Dette var den dårligste kampen vi har spilt under meg. Åtte av elleve var under nivået sitt. Ingen var på toppnivå, men et par spilte på et normalt nivå, konkluderte Klopp med.

I løpet av den siste uken har Klopp, trenerteamet og spillerne hatt flere møter og videoanalyser om hva som må fikses på før morgendagens oppgjør. Det var nok å ta i, ifølge tyskeren.

– Det var en marerittkamp. Spillerne visste det også, men det ble mer tydelig da vi så det i opptak. Vi tar problemene som et lag, og så må vi følge en plan sammen. Vi må jobbe med det defensive. Da kan vi få litt momentum.

SLAPP INN TIDLIG: Det tok ikke mange minuttene før Napoli fikk et straffespark. Det ble ikke bedre etter den situasjonen heller.

SLAPP INN TIDLIG: Det tok ikke mange minuttene før Napoli fikk et straffespark. Det ble ikke bedre etter den situasjonen heller.

Møter et sterkt Ajax-lag

Heldigvis fikk Klopp også noen spørsmål om morgendagens kamp. Det er en ekstremt viktig kamp mot Ajax, som åpnet Champions League-sesongen med å knuse Rangers. Blir det et rødt tap i morgen, og Napoli slår Rangers kan det være hele seks poeng opp til avansement fra gruppespillet.

– Vi må vise en reaksjon, men vi får ikke tre poeng av den grunn. Ajax er et bra lag. Det er en hjemmekamp i Champions League, og vi må spille en helt annen kamp enn mot Napoli. Først og fremst må vi vise at vi alle har den samme ideen om hvordan vi skal spille, sa Liverpool-treneren.

Nederlenderne fra Amsterdam har startet sesongen på perfekt vis. I Eredivise står laget med 18 av 18 poeng så langt, og forrige uke filleristet de Rangers på Johan Cruyff arena.

– Det er tidlig i sesongen, men de er i Champions League. Det er der de hører hjemme. Er de et av de sterkeste lagene? Det vet jeg ikke, men det er dem vi møter i morgen.

Jürgen Klopp vil ha en reaksjon fra spillerne sine i morgen kveld, men det tror tyskeren at Ajax er forberedt på.

– Ajax forventer nok at vi skal reagere etter Napoli. Jeg vet ikke hvor mye de har sett av den kampen, sa han.

I FORM: Ajax vant hele 5-0 mot Heerenveen i helgen. I forrige uke slo de også til med en 4-0 seier over Rangers.

I FORM: Ajax vant hele 5-0 mot Heerenveen i helgen. I forrige uke slo de også til med en 4-0 seier over Rangers.

Carvalho tilbake

Det ble også et par spørsmål om skadesituasjonen i klubben for øyeblikket. Tidligere i dag bekreftet Liverpool Echo at Andy Robertson var ute av Ajax-kampen med en kneskade. Det viste seg å stemme.

– Robbo er ikke 100%. Han kjente noe dagen etter Napoli-kampen. Han er ute til etter landslagsoppholdet. 

Det kom også oppdateringer rundt Curtis Jones, Fabio Carvalho, Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita.

– Curtis er ikke tilgjengelig. Fabio trente som normalt i går og vil være tilgjengelig. 

– Naby forventes å være ute til slutten av oktober, det samme med Ox. Det kan alltid bli litt kortere eller lenger. Slik er det alltid, avsluttet Klopp.