Dette mener Klopp gikk galt mot Napoli

Klopp trenger tid til å tenke og vurdere hvordan han skal løfte gutta sine etter en sånn kveld.

– Vi var for brede da vi hadde ballen, vi pushet ikke opp med den siste linja, midtbanen hang ikke sammen, så dette er fotballting og de er åpenbare, fortalte Jürgen Klopp til pressen etter 1-4 på Stadio Diego Armando Maradona.

– Spørsmålet nå, fordi jeg vet at guttene vil, de ønsker å vinne fotballkamper, og spørsmålet er hvorfor de ikke gjør det, det er selvsagt min jobb å finne ut av det.

Utfordrende periode og svak form

55-åringen hadde mye på hjertet etter å ha kjent på tunge følelser i Napoli.

– Det er ikke første gang vi ikke spiller helt godt, det vet jeg, og det er noen grunner som vi kjenner til, men jeg tror egentlig at med alt som har skjedd så skulle vi ha spilt en mye bedre kamp i kveld, og det gjorde vi ikke. Igjen, det er mitt ansvar, problemet er bare at kampen er ferdigspilt og jeg snakket med pressen uten å ha tid til å tenke.

Tyskeren mener at man nå bør ta et steg tilbake og reflektere over hva som gikk galt, og hvordan de skal gå videre. 

– Jeg tror virkelig at det er logisk å tenke et sekund mer, se kampen igjen, forsøke å forstå og så ha den riktige beskjeden for gutta fordi det er det aller viktigste.

– Du tenker ikke mye etter en kamp, du reagerer mer.

Napoli skar gjennom Liverpool

De røde hang ikke med i store perioder av Champions League-åpningen. Alt etter 17 minutter hadde hjemmelaget fått to straffespark, omsatt det ene og Alisson forhindret det andre.

– Starten av kampen hjelper ikke, så om vi vil forsvare oss bedre, å pådra seg straffespark etter tre minutter og det neste vet jeg ikke helt eksakt når ... det er åpenbart at du kan ikke gjøre akkurat det. Så, det er som at du havner midt i mellom, i kveld ble vi fanget i midten, om du vil se det på den måten.

STERK PRESTASJON: André-Frank Zambo Anguissa, som flere kjenner fra tida i Fulham, vant midtbaneduellen for Napoli onsdag kveld.

STERK PRESTASJON: André-Frank Zambo Anguissa, som flere kjenner fra tida i Fulham, vant midtbaneduellen for Napoli onsdag kveld.

Tidligere landslagstrener Nils Johan Semb, på jobb for TV 2, kommenterte at Napoli traff bra med sitt press-spill. De blå kunne ha scoret flere enn de fire det endte med.

– Vi mistet ballen i områder og så ble den neste situasjonen en kontring, men det er ikke slik det bør være. Et par ting er veldig klare. Vi må endre det og årsaken til at det nå er sånn blir litt tydeligere også, men jeg trenger tid for å si de riktige tingene, ikke 100 prosent for øyeblikket, oppsummerer Klopp.

Ikke et problem å stå høyt

Igjen kom det spørsmål om den høye forsvarslinja som de røde setter, eller forsøker å spille med. 

– Den høye linja er en risiko om du ikke får satt press på ballen og brukt det.

– Problemet er ikke den høye linja vi trenger en høy linje for å være kompakte, problemet er at vi aldri var nære nok til å sette motstanderen under press.