– En veldig modig og innflytelsesrik trener

Jürgen Klopp er spent på hva Roberto De Zerbi vil tilføre Brighton.

Jürgen Klopp fikk på fredagens pressekonferanse spørsmål om hvordan han tror den lange pausen har påvirket de to lagene som møtes lørdag, og svarte i to deler. Når det gjelder Brighton er han spent på hva deres nye manager Roberto De Zerbi vil tilføre laget etter at Graham potter dro til Chelsea. 

– Vanligvis når man bytter manager er det fordi den forrige fikk sparken fordi det ikke gikk så bra. Men Brighton har gjort det ekstremt bra, og nå har de fått en ny og spennende manager, sa Klopp. 

– Brighton gjør en utrolig jobb, og han gjorde en utrolig jobb i Sassuolo og Shakhtar, sa Klopp. 

Passer til Brighton

På sin pressekonferanse var De Zerbi veldig tydelig på at han har enorm respekt for Klopp, og den respekten virker å være gjensidig. 

– Han er en veldig modig og innflytelsesrik trener. Jeg vet ikke hvor bra engelsken hans er foreløpig, og det er kanskje en liten utfordring, men bortsett fra det har han en fotballfilosofi som passer til Brighton, sa Klopp. 

– De er et fotballspillende lag, men noe mer enn det vet vi ikke når det gjelder hva vi kan forvente. Hvor mye er «gamle», og hvor mye er «nye» Brighton? Det eneste vi vet er at de er et veldig bra lag som var i god form før pausen. 

Klopp fikk også spørsmål om hvordan det er å tilpasse seg en ny liga, spesielt en man ikke kjenner fra før. 

– Min kollega her virker å være eventyrlysten, ettersom han gikk fra Sassuolo til Shakhtar, og han virker å være fornøyd med å gjøre jobben sin hvor enn det måtte være dersom han er ønsket. Men Premier League er der alle ønsker å være, og dette er en stor mulighet for ham, sa Klopp. 

Full innboks

Tyskeren avslører hva som var den største utfordringen da han kom til England. 

– Det jeg slet mest med var alle mailene jeg trodde jeg måtte lese i løpet av en dag - og det på et annet språk. Det tok mye tid. 

– Men innboksen er min beste venn når jeg kan la mailene være, sa Klopp.

Han er spent på hva De Zerbi kommer med. 

– Det er vanskelig. Skal vi for eksempel forberede oss på dødballene til Brighton, eller dødballene til Shakhtar Donetsk? Vi bør nok bare ignorere alt fullstendig og forsvare oss så godt vi kan. Det er situasjonen vi er i.