Får sin ilddåp i Ruhr-derbyet

Sepp van den Berg står overfor sin største oppgave så langt i sin korte Schalke-karriere, når hans utlånsklubb gjester Borussia Dortmund i ettermiddag.

Revierderbyet er navnet på lokaloppgjøret mellom de to største klubbene i Ruhr-regionen, Borussia Dortmund og Schalke. Utenfor Tyskland er oppgjørene bedre kjent som Ruhr-derbyet.

Tidligere Schalke-trener Huub Stevens tror landsmannen Sepp van den Berg er blant spillerne som kommer til å markere seg i lokaloppgjøret, og spår samtidig at den unge Liverpool-spilleren vil spille seg inn i Nederlands VM-tropp med en god høst i Bundesliga.

– Jeg mener at sportsdirektør Rouven Schröder har gjort en fantastisk jobb i sommer. Jeg er veldig spent på hvordan vår nye signering Sepp van den Berg vil prestere i derbyet, siteres han av Transfermarkt.

– Van den Berg er en spiller som kan være aktuell for Nederlands landslag, men før det må han utvikle seg ytterligere i Schalke. Han er en spiller jeg har fulgt en tid, og jeg fortalte Schalke for to år siden at de måtte holde øye med ham. Han er en interessant spiller, konstaterer Stevens.

– En bra avtale for alle parter

Schalke ønsket å kjøpe midtstopperen fra PEC Zwolle, men isteden ble forsvarsspilleren solgt til Liverpool for 1,9 millioner euro foran 2019/20-sesongen. Van den Berg står bokført med fire førstelagskamper for Liverpool så langt.

Han ble utlånt til Preston North End i februar 2021, og spilte 66 kamper og gjorde to mål for dem i løpet av halvannen sesongen. 

– Utlånet til Schalke denne sesongen er bra for alle parter, konkluderer Stevens.

Borussia Dortmund - Schalke på Signal Iduna Park har avspark klokken 15.30. Du kan se kampen på V sport1.