Lijnders er sikker på at Alexander-Arnold er fremtidens Liverpool-kaptein

Den unge høyrebacken er allerede inne i kapteinsgruppen.

Da Gini Wijnaldum dro til PSG i fjor sommer forsvant også en av spillerne fra den såkalte «kapteinsgruppen». Jordan Henderson bærer vanligvis kapteinsbindet med James Milner som assistent. I oktober 2018 ble det kjent at spillergruppen hadde stemt frem et tredje og fjerdevalg, og at valgene falt på Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum.

På en pressekonferanse i 2021 fikk Jürgen Klopp spørsmål om hvem som hadde erstattet Wijnaldum i ledergruppen. 

– Spillerne har stemt frem tre til. De tre med flest stemmer var Trent, Robbo og Alisson Becker, avslørte Klopp den gangen. 

– Vi hadde et problem i fjor med at så mange ikke kunne spille og at ingen fra kapteinsgruppen var tilgjengelig, så jeg syntes det ga mening å utvide denne gruppen litt, sa Klopp foran bortekampen mot Porto i Champions League.

De seks i «kapteinsgruppen» er altså Jordan Henderson, James Milner, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson og Alisson Becker – stemt frem av spillerne selv.

Alexander-Arnold fikk bære kapteinsbindet for første gang da Liverpool møtte Midtjylland i Champions Leagues gruppespill i desember 2020. Kampen endte 1-1, og kapteinsrollen ble en «snakkis» i ettertid da Mohamed Salah lot seg intervjue av AS.

– For å være ærlig så var jeg veldig skuffet – jeg forventet å være kaptein, men det er managerens avgjørelse. Så ja, jeg aksepterer det, sa Salah den gang.

I sin bok «Intensity», som har vært i salg siden 4. august, skriver assistentmanager Pep Lijnders at han var henrykt da han fikk vite at Alexander-Arnold var inne i kapteinsgruppen. 

– Den kvelden videresendte Jürgen Klopp meg en tekstmelding med resultatet av spillernes avstemning for den nye «kapteinsgruppen». Det var tre ledige plasser bak kaptein Hendo, visekaptein Milner og forsvarsleder Virgil. Jeg var henrykt da jeg oppdaget at Trent var inne i gruppen, skriver Lijnders.

– Vår fremtidge kaptein var kommet et steg nærmere. Han bør nå holde seg nær Milner for å lære så mye som mulig det kommende året, for kapteinsrollen er det neste steget i hans utvikling, slår Lijnders fast.

Et steg nærmere Qatar-VM

Torsdag ble Alexander-Arnold tatt ut i Englands tropp til de kommende Nations League-kampene mot Italia og Tyskland. Dette var det siste landslagsuttaket før VM-troppen skal tas ut, og dermed synes det som Liverpool-backen også er et steg nærmere en plass i troppen til Qatar-VM.

Høyrebacken er den eneste Liverpool-spilleren i Gareth Southgates tropp to måneder før VM sparkes i gang. Det faktum at Joe Gomez ikke kom med denne gangen heller, tyder på at Liverpool-stopperen kan se langt etter en VM-billett. Det er kanskje ikke så overraskende etter at han ikke har vært i en England-tropp siden høsten 2020.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson er for tiden ute med skade, men vil nok som skadefri være bankers i VM-troppen. Før landslagsuttaket denne gangen gikk det rykter om at Southgate kom til å inkludere Harvey Elliott i seniortroppen for første gang, men så skjedde ikke.