Fryktet at markeringene skulle bli sabotert av enkeltpersoner

Premier League var redd for å ødelegge sitt rykte.

Premier League og resten av den britiske fotballen har havnet i hardt vær etter at de besluttet å utsette helgens Premier League-runde som følge av dronning Elizabeths bortgang. Mens andre idretter spiller som normalt, med markeringer for dronningen på de ulike arenaene, slutter fotballen å rulle denne helgen - helt ned til barnenivå. 

Daily Mail skriver at en av grunnene til at Premier League valgte å avlyse var frykt for at markeringer for dronning Elizabeth skulle bli sabotert av enkeltpersoner på de ulike arenaer. 

De peker på at kongefamilien ikke er like populær i hele landet og at enkeltsupportere hos noen klubber kunne ha ropt mishagsytringer fra tribunen under markeringene. 

«Flere Premier League-klubber ser ut til å ha anerkjent denne faren selv i form av at de har skrudd av muligheten til å svare på Twitter etter å ha sendt ut kondolansemeldinger torsdag kveld», skriver Daily Mail.

Mens hele Premier League-helgen er avlyst virker Champions League-runden kommende midtuke å gå som planlagt, selv om det foreløpig ikke er bekreftet. Neste helgs ligakamper kan også stå i fare på grunn av dronningens begravelse. Den datoen er ikke satt.