– Har ingenting med VM å gjøre

Gareth Southgate sier mandagens vraking av Trent Alexander-Arnold ikke er et signal om at høyrebacken ikke skal til VM.

Igjen er Trent Alexander-Arnolds plass i landslagstroppen til England et av de store samtaleemnene før et stort mesterskap. Noen måneder før EM i fjor valgte Gareth Southgate å utelate Liverpool-spilleren fra troppen, noe som førte til mange spekulasjoner. Til slutt kom 23-åringen med, men han måtte stå over mesterskapet på grunn av skade. 

Denne gangen kom Liverpool-spilleren med i den siste troppen før VM i Qatar, men det ble ingen spilletid mot verken Italia eller Tyskland. Til kampen mot sistnevnte ble Alexander-Arnold vraket fra troppen, og spørsmålet om han i det hele tatt blir med til VM er nå reelt. 

Før kampen forsøkte imidlertid Southgate å dysse ned de diskusjonene. 

– Det har ingenting med VM å gjøre, sa han ifølge Daily Mail

– Vi har fire høyrebacker med eksepsjonell kvalitet. Kieran Trippier gjør det strålende og Reece James har vært blant de beste spillerne i ligaen. Vi vet at Trent er en veldig god fotballspiller - det er derfor han var med i troppen, sa Southgate.

Får kjeft

Som vi omtalte mandag må Southgate tåle kritikk for at han ikke klarer å benytte seg av en av Premier Leagues mest kreative spillere og at han tilsynelatende ikke stoler på Alexander-Arnold. James Pearce i The Athletic og Henry Winter i The Times var blant dem som var krasse i sin kritikk. 

Også tv-eksperter langet ut mot den engelske landslagssjefen mandag kveld - blant dem Rio Ferdinand. 

– Hvordan er ikke Trent i Englands tropp? Hva er det som skjer? Det er uhørt, og jeg skjønner ikke hvordan det er mulig at han ikke er i troppen. Southgate må snart klargjøre hvor han står, sa Ferdinand ifølge Anfield Watch.

Richard Dunne er en annen som kom med klar tale: 

– Trent ser de positive mulighetene i hvert øyeblikk. Southgate ser de negative, sa Dunne ifølge Virgin Media Sports

England avsluttet en katastrofal Nations League med å spille 3-3 mot Tyskland på Wembley mandag kveld. Southgates mannskap rykket ned til nivå B i turneringen. Et hyggelig syn for Liverpool-supporterne var da Jordan Henderson var tilbake fra skade og kom inn som innbytter for Jude Bellingham på overtid.