– Vi måtte gå i oss selv

Trent Alexander-Arnold forteller om sesongstarten som ikke gikk etter planen.

Trent Alexander-Arnold er for øyeblikket på landslagssamling med England der viktige Nations League-kamper mot Italia og Tyskland står på menyen.

I et intervju med sponsoren Red Bull har høyrebacken gitt en liten oppsummering av klubbsesongen så langt, som ikke har gått helt etter planen. Men etter en viktig seier over Ajax, der mye av det gode spillet var tilbake, ser det nå lysere ut både for Trent og Liverpool. 

– Jeg nærmer meg toppformen, sier han og legger til at sesongstarten har vært noe i år. 

– Det har ikke vært som det pleier. Vanligvis er det tre-fire kamper i helgene i august før en landslagspause, og så begynner Champions League etter det. Jeg pleier å dele første halvdel av sesongen i tre bolker med fire uker, med landskamper i mellom, hvor det blir flere kamper etter hvert som tiden går. I år har det imidlertid vært rett på sak fra dag én, sier scouseren i intervjuet som er gjengitt av Liverpool Echo.

– Det føltes ikke naturlig

Ettersom kampene mot Wolves og Chelsea ble utsatt har det ikke blitt like mye fotball som planlagt for Liverpool i september. Det har nok ført til detaljert og grundig arbeid på treningsfeltet under ledelse av Jürgen Klopp og hans trenerteam. 

Alexander-Arnold forteller at evalueringene er viktige etter svake kamper, som da Liverpool ble utklasset mot Napoli på Stadio Diego Armando Maradona for et par uker siden.

– Manageren snakker rett etter kampen, og så har vi et møte dagen etter som varer i fem minutter. Så vil manageren snakke mer om kampen når han har fått den litt på avstand. Dermed blir evalueringen gjort på mer enn bare følelser, sier Trent.

Det har blitt to tap i alle turneringer denne sesongen, og begge har svidd. I tillegg til å tape mot Napoli ble også Manchester United for sterke på Old Trafford i august. 

– Det var en tung kveld. Vi fortjente ikke noe fra den kampen, og det var noe som ikke stemte for oss ute på banen. Det føltes ikke naturlig, og vi måtte virkelig gå i oss selv etter den kampen, sier han. 

Flere møter

Totalt sett har det vært en sesongstart under pari, men Trent håper Ajax-kampen var et vendepunkt og at en god rekke med resultater kan sparkes i gang mot Brighton 1. oktober. 

– Vi har hatt flere møter, og på trening har det handlet om systemet og måten vi ønsker å spille på, hvor vi må posisjonere oss, hvor vi ønsker å spille ballen, og å være kompakte og forsvare oss godt. Etter Napoli-kampen måtte vi igjen gå i oss selv og sørge for at vi får orden på sakene, sier han. 

England spiller bortekamp mot Italia fredag kveld. Taper de den er nedrykket til nivå to i Nations League et faktum.