Liverpool-linkede Joao Gomes:– Jeg har et stort ønske om å spille for dem

Liverpool-linkede Joao Gomes har tydelig fått med seg at Jürgen Klopp er interessert i å hente ham.

Liverpool jaktet først Aurelien Touchameni i sommer, før de røde ble linket til et flust av midtbanespillere. Til slutt endte det med en låneovergang av Arthur Melo fra Juventus. Den siste uken har ryktene rundt Flamengo-spiller Joao Gomes blusset skikkelig opp, og det er ikke usannsynlig at Arthur blir Liverpools eneste brasilianske midtbanespiller inn dørene denne sesongen.

Overgangsvinduet stengte så klart den 1. september, men den 1. januar åpner vinduet igjen. Da er den brasilianske førstedivisjonen ferdigspilt, og en som virker å være interessert i å bevege på seg er Liverpool-linkede Joao Gomes. Liverpool Echo, Fabrizio Romano og journalist Julio Miguel Neto har alle vært ute og meldt om Jürgen Klopps interesse i 21-åringen. Nå har Gomes valgt å svare på ryktene selv.

– Liverpool er et lag jeg vil spille for. Jeg har et stort ønske om å spille for dem. Å spille Champions League er min og familiens største ønske, sa midtbanespilleren til ESPN Brazil ifølge Fabrizio Romano.

Manchester United og Atletico Madrid skal, ifølge ryktene, også følge med på 21-åringens utvikling.

Allsidig midtbanespiller

Ifølge Transfermarkt er Gomes sin beste posisjon i den dype rollen på midtbanen. I den rollen har Jürgen Klopp også en annen brasilianer, i Fabinho. Han har også figurert på midtstopperplass, sentralt på midtbanen og i en offensiv midtbanerolle for Flamengo denne sesongen.

Den brasilianske klubben ligger for øyeblikket på en fjerdeplass på tabellen, og Gomes har vært en viktig bidragsyter. Han har spilt 20 kamper i ligaen, men står totalt med hele 52 kamper for Flamengo i 2022. I løpet av hans korte karriere har 21-åringen spilt 106 kamper for sin moderklubb. Han har ikke kamper for noen andre klubber.

Ifølge Fabrizio Romano er Liverpool og Klopp interessert i Gomes. Midtbanejakten i sommer gikk nok ikke slik tyskeren håpet på.

– Liverpools speidere holder et øye med ham, som mange andre toppklubber i Europa gjør. Det er ikke snakk om et bud eller pågående forhandlinger før øyeblikket. Jeg mener han er en veldig god spiller, men at han trenger å ta et par steg til for å nå Liverpools nivå, skriver journalisten.

Det er veldig sannsynlig at Liverpool vil gjøre noe på overgangsmarkedet for å få tak i minst en midtbanespiller i januar eller til sommeren. Jude Bellingham ryktes til Anfield daglig, men det kan komme flere inn dørene i løpet av de neste tolv månedene.