– Jeg har ikke vært på mitt beste denne sesongen

Virgil van Dijk er ikke fornøyd med sine egne prestasjoner så langt denne sesongen, men nå ser han fremover.

De fleste av Liverpools spillere har fått sin dose kritikk etter sesongens ni første kamper, der de helrøde har vært et stykka unna det nivået vi har blitt vant med å se dem på. Virgil van Dijk har vært på et så ekstremt høyt nivå siden overgangen fra Southampton i januar 2018, og har fått kritikk for sine prestasjoner så langt.

Spilleren selv tar selvkritikk etter hvordan det har gått de første seks ukene av sesongen.

– Jeg kan gjøre det mye bedre, sier van Dijk til The Athletic

– Dersom vi gjør det bra, får jeg åpenbart ros, og dersom ikke gjør det bra, så får jeg ikke det. Jeg synes at jeg fortsatt må forbedre meg, og det er greit. Den eneste måten å gjøre det på er å spille kamper, lære fra feil, og ikke høre til verden utenfor så mye. Snakk med de som står deg nær, sier han videre.

– Vi er alle mennesker, og vi ønsker å gjøre det så bra som vi kan, og slik er det også for meg. Jeg vet at jeg kan gjøre det bedre – men vi kan alle gjøre det bedre, sier han videre.

Virkelighetssjekk i forrige uke

I forrige uke spilte Liverpool det Jürgen Klopp omtalte som den dårligste kampen de røde hadde spilt under ham, da det ble 1-4-tap borte mot Napoli. Det er van Dijk enig i.

– Det handler om hvordan du reagerer. Slik vi spilte i forrige uke var uakseptabelt, fra oss alle, og i dagene etter kampen hadde vi definitivt en virkelighetssjekk. Vi var helt sjokkerende i Napoli, og det vet vi. Det kjennes tungt for oss alle, og det er vondt for meg. Vi har snakket om det, satte en strek, og vi viste glimt mot Ajax om hvem vi vanligvis er. Det var ikke mer en glimt forresten, men det er noe vi må fortsette med, sier han.

BEDRING: Liverpool spilte en mye bedre kamp denne uken enn i forrige uke.

BEDRING: Liverpool spilte en mye bedre kamp denne uken enn i forrige uke.


– Vi er gode dersom vi presterer som lag. Det er grunnen til suksessen vi har hatt de siste fem årene. Vi presser som lag, forsvarer oss som lag, og dersom du bare gjør delvis og spillere ikke er i sin beste form, blir det tøft. Alle ønsker å gjøre det så bra som mulig, men dersom det ikke henger sammen kan du få prestasjoner som den vi hadde i forrige uke.

Liverpool var flere hakk bedre mot Ajax på tirsdag, selv om seieren satt veldig langt inne.

– Dette er en god start for å komme tilbake der vi ønsker å være igjen. Vi lar oss ikke rive med, siden ting kan endre seg raskt, men vi må være positive, tro på opplegget vårt og tro på oss selv. Manageren har sagt klart og tydelig ifra om det, men vi som spillere er ansvarlig for å prestere på banen. Det er vi som må gjøre det.

– Jeg kjenner på det dersom vi slipper inn mål og ikke holder nullen, og jeg kjenner på ansvaret, men det er en god ting. Jeg ønsker at vi skal snu det denne sesongen. Ikke for meg selv, men for alle som har en tilknytning til klubben. Heldigvis for oss kommer dette til å bli en lang sesong, med så mange kamper og turneringer at vi bare må gå for det og nyte det. Vi vil fortsatt ha vanskelige øyeblikk, men hvorfor ikke nyte det?