– Vi har ikke lyttet til verden utenfor

Virgil van Dijk forklarer hvordan Liverpool klarte å slå tilbake mot Ajax, etter det grusomme tapet for Napoli i forrige uke.

Liverpool sikret seg en sårt tiltrengt seier da de slo Ajax 2-1 i Champions League gruppe A tirsdag kveld. Virgil van Dijk fortalte til BT Sport etter seieren var et faktum at Liverpool-spillerne har forsøkt å stenge ute kritikken som har haglet mot laget etter det forsmedelige 4-1-tapet for Napoli i forrige uke. 

Prestasjonen i Napoli ble av manager Jürgen Klopp beskrevet som den dårligste i hans snart sju år i sjefsstolen på Anfield, men laget hans slo tilbake etter skuffelsen i Italia med en langt bedre prestasjon mot et Ajax-lag som toppet gruppen før gårsdagens kamp.

Scoringer av Mohamed Salah og Joel Matip sørget for at de tre poengene ble igjen på Anfield. Van Dijk var selv nær ved å score flere ganger i løpet av kampen.

En klar melding til kritikerne

– Vi har ikke lyttet til verden utenfor. Det tror jeg har vært viktig, sa nederlenderen til BT Sport på spørsmål om hvordan Liverpool har klart å komme tilbake etter motgangen de har hatt i sesonginnledningen.

– Det er mange tidligere fotballspillere som er eksperter rundt omkring, og de vet eksakt hva vi går gjennom, men likevel sier de masse negativt for å forsøke å bryte oss ned. Det synes jeg er litt merkelig, la han til, med en klar adresse til Liverpools kritikere denne høsten. 

Van Dijk innrømmer at det var hardt å svelge at Ajax utlignet bare ti minutter etter at Mohamed Salah hadde gitt vertene ledelsen i første omgang.

– Ajax scoret på sin første sjanse. Etter den forferdelige kampen i Napoli var det viktig for oss å vise en positiv reaksjon. Det er ikke enkelt å få snudd en negativ trend, men dette er et steg i riktig retning. Vi hadde noen gode perioder i kampen, og det var viktig å vinne denne matchen. 

Landskamper blir neste oppgave

– Vi mister ikke bakkekontakten av dette. Vi skal spille utrolig mange kamper. Nå må vi fokusere på landslaget en stund, og stå på videre.

Liverpool skal nemlig ikke spille kamp igjen før mot Brighton 1. oktober, etter at kampen mot Chelsea kommende helg er blitt utsatt som en følge av Dronning Elisabeths begravelse. Dermed er det landskamper som står på blokka for flesteparten av Liverpool-spillerne de kommende ukene.

– Nå kan vi ta med oss en god følelse inn på landslaget, avsluttet nederlenderen.

Seieren betyr at både Liverpool og Ajax står bokført med tre poeng etter to kamper, men Liverpool er foran Ajax på tabellen på innbyrdes oppgjør, selv om de røde har betydelig dårligere målforskjell. Gruppeleder er imidlertid Napoli, som også har tre poeng, og som har sjansen til å få tre poengs ledelse på sine to argeste rivaler i gruppe A når de gjester Rangers i Glasgow i kveld.