Lijnders takket nei til å ta over Championship-klubb forrige sesong

Pep Lijnders har ambisjoner som manager, men valgte å bli i Liverpool da han fikk tilbud i fjor.

Liverpool FC har allerede mistet Pep Lijnders én gang. Det skjedde januar 2018, da han tok over NEC Nijmegen i hjemlandet. Han klarte ikke å få laget opp i Eredivisie og røk i playoff, og returnerte til Liverpool igjen etter sesongen.

Han har siden blitt Jürgen Klopps assistent og nummer to, og også i fjor hadde han tilbud om å forlate de røde. Før andre serierunde mot Burnley forrige sesong fikk han en telefon.

– Jeg fikk en telefon på kvelden fra eierne i en Championship-klubb. Det var en ære å bli linket igjen til planene der, og jeg kjente godt til ambisjonene og lidenskapen til eierne, skriver Pep Lijnders i boken sin «Intensity», om telefonsamtalen 20. august i fjor.

Ville fokusere på Liverpool

Han skriver ikke hvilken klubb det var, men Nottingham Forest sparket sin manager Chris Hughton 16. september, etter en skrekkelig start på sesongen.

Cardiff City, Sheffield United, Preston, Hull, West Bromwich, Reading, Peterborough og Barnsley kvittet seg alle med sine managere utover i sesongen, men den neste etter Hughton var først 23. oktober da Mick McCarthy forlot Cardiff, så det vil være naturlig å tro at klubben det er snakk om kan være Nottingham Forest. De valgte en annen tidligere akademitrener i Liverpool, Steve Cooper, som tok dem til et sensasjonelt opprykk.

– Fokuset og forpliktelsen min var til Liverpool Football Club. Det var et forhold basert på tillit og kvalitet. Vi var midt i prosjektet vårt i LFC, og klare for å gå for ligaen igjen, skriver Lijnders videre.

– Eierne i den interesserte klubben fortalte meg at de ønsket å endre manager, og at jeg var deres toppkandidat. Men timingen var ikke riktig. Du forplikter deg, ellers gjør du det ikke, og når du gjør det så må du være lojal til prosjektet, klubben og kollegene dine, skriver han videre.

Da Jürgen Klopp i vår skrev under på sin nye kontrakt til sommeren 2026, gjorde Lijnders det samme.

Lijnders sin bok «Intensity» har vært i salg siden 4. august.