– Liverpool leder i kampen om Bellingham

Midtbanespillerens navn står høyest på Liverpools ønskeliste.

Borussia Dortmunds Jude Bellingham er kanskje verdens mest ettertraktede midtbanespiller, og det er forventet at alle storklubbene i Europa kommer til å melde sin interesse neste år.

Bellingham viste igjen mot Manchester City i onsdagens Champions League-kamp hvorfor han er så ettertraktet, og det diskuteres nå om han bør starte for England i VM i Qatar. Bellingham er fortsatt bare 19 år – og er nesten tre måneder yngre enn Harvey Elliott.

Det var uaktuelt for Dortmund å selge både Erling Braut Haaland og Bellingham i samme vindu, men i 2023 kan situasjonen være annerledes, og det er ventet at Bellingham blir det neste store salget fra den tyske storklubben. I motsetning til Haaland har han ingen utkjøpsklausul i kontrakten sin.

– Liverpool leder

Mike McGrath er vanligvis en god kilde når det kommer til transfers, og er The Telegraphs fremste mann på overgangsnytt. 

Han melderat Liverpool leder i kampen om 19-åringen neste sommer.

Det er to år siden Dortmund betalte Birmingham City 20,7 millioner pund for spilleren, og den summen må dobles flere ganger dersom en skal få tak i stjerneskuddet.

Liverpool trengte sårt en midtbanespiller i sommerens vindu, men Jürgen Klopp var uvillig til å kjøpe en spiller som kunne komme i veien for klubbens store fremtidsplaner i den posisjonen. Det endte med Arthur Melo på lån fra Juventus.

Bellingham har allerede 15 landskamper for England, og vil på lørdag spille sin 100. kamp for Borussia Dortmund når de tar imot Schalke 04 til Revierderby i Bundesliga. Han hadde nettopp fylt 16 da han debuterte for Birmingham i Championship – en klubb han spilte 44 kamper for. Før møtet med Manchester City i denne uken ble han spurt om fremtiden.

– Klubben har gjort mye for meg, og fått meg til å føle meg veldig velkommen siden jeg først kom hit. De har gitt meg mulighetene til å utvikle meg videre. Det å se forbi det og inn i fremtiden ville vært respektløst, svarte han.