– Nå er vi her, klare for å skape fest

Søndagens Merseyside-derby betyr ekstra mye for Missy Bo Kearns.

De siste årene har Liverpool FC Women blitt nødt til å finne seg i at byrival Everton har holdt stand i Women's Super League mens de røde har vært nede i Championship. Men etter vårens opprykk og den fantastiske sesongstarten forrige helg, virker trenden nå å ha snudd. 

For Liverpool peker pilen bare oppover, mens Everton har slitt med formen i lange perioder. Mens Katie Stengels to straffespark sørget for at regjerende mester Chelsea ble slått på Prenton Park forrige helg, tapte Everton 1-0 på bortebane mot West Ham. 

Søndag møtes de to rivalene, og denne gangen er det Anfield som er scenen. Derfor vil kampen bety ekstra mye for scouseren og stortalentet Missy Bo Kearns. 

Flyr høyt

– Jeg kan nesten ikke vente. Dette er et oppgjør vi har ventet på i noen år ettersom vi ikke har vært i toppdivisjonen, men nå er vi her, klare for å skape fest, sier midtbanespilleren til Liverpool Echo

Torsdag bekreftet Everton Women på sin Twitter-konto at billettene til borteseksjonen er helt utsolgt. Når man ser på billettene som er igjen i hjemmeseksjonen er det grunn til å tro at det blir en strålende atmosfære på Liverpools hjemmebane søndag kveld. 

Når Liverpool attpåtil flyr høyt sportslig, kan vi håpe på en festaften. 

– Seieren over Chelsea viser at vi kan slå hvem som helst. Det gir oss momentum og selvtillit. Vi er høyt oppe, men samtidig vet vi at vi må gjøre en jobb på søndag, sier 21-åringen. 

Everton endte langt nede på Super League-tabellen forrige sesong. De fikk kun 20 poeng på 22 kamper og har i lang tid slitt med resultatene. 

– De vet at vi kommer til å være fulle av selvtillit, og de er kanskje litt nedfor etter å ha tapt, men sånn er fotball. I et derby har det ingenting å bety hva som skjer i ligaen. Da hever alle seg et ekstra hakk, sier Kearns. 

Liverpool - Everton spilles søndag klokken 20.45 og vises på Viaplays plattform.