– Noen av karene klarer ikke mer enn 15-20 minutter

Sir Kenny Dalglish lader opp til en av helgens to godbiter på Anfield.

Lørdag er det duket for returoppgjør mellom Liverpool og Manchester United i «Legends of the North»-duellen, der tidligere spillere fra de to klubbene møtes til veldedighetskamp. Liverpool har med seg en 3-1-seier hjem etter det første oppgjøret på Old Trafford. 

Sir Kenny Dalglish, som leder Liverpool-laget sammen med Ian Rush og John Aldridge, ser frem til det som blir en av to store begivenheter på Anfield denne helgen. Søndag er det duket for Merseyside-derby når Liverpool og Everton møtes i Women's Super League. De røde skal forsøke å følge opp den sterke og overraskende seieren over Chelsea i serieåpningen. 

– Damene leverte et fantastisk resultat da de slo Chelsea. En stor prestasjon. Jeg er sikker på at de vil følge opp med en seier i derbyet, og jeg kan forsikre dem om at banen ikke skal være for oppgått når de skal spille på søndag. Den vil fremdeles være spillbar. Så la oss håpe på to gode resultater, sier Dalglish i et intervju med liverpoolfc.com.

Får spille så mye de ønsker

Tirsdag ble hele Liverpool-troppen til legendeoppgjøret bekreftet. Istanbul-helten Jerzy Dudek, Djimi Traore, Xabi Alonso og Luis Garcia er blant dem som vil ta på seg den røde drakten mot de gamle rivalene.

– Når du kommer ut på banen er det som det alltid har vært - da spiller man for å vinne. Spillerne elsker å kunne oppleve dette igjen, og det samme gjelder nok for Manchester United, sier Dalglish. 

Han lover at alle de 22 spillerne i troppen skal få spille, men legger til at det varierer hvor lenge de orker å spille 

– Jeg prøver alltid å være rettferdig når det kommer til spilletiden. Noen av karene klarer ikke mer enn 15-20 minutter, så det må vi ta hensyn til, sier skotten.

Han sier det alltid er spesielt for spillerne å få et gjensyn med Anfield. 

– Når du har spilt for en klubb som Liverpool vil den alltid ha en spesiell plass i hjertet. For noen var det kanskje ikke anledning til å ta et skikkelig farvel med klubben, og da kan dette være en fin mulighet, sier Dalglish.

Viktig arbeid

Kampen arrangeres i regi av LFC Foundation, og pengene skal gå til et godt formål. Dalglish er imponert over arbeidet som blir gjort i lokalsamfunnet. 

– Klubben har alltid vært opptatt av å gi tilbake til samfunnet. Noe av overskuddet går også til Forever Reds, som er til for tidligere spillere som har slitt etter karrieren og trenger hjelp. Det viser også hvor mye klubben har betydd for mange folk, sier Dalglish.

Legendekampen spilles lørdag klokken 16. Troppen ser slik ut: 

Målvakter: Jerzy Dudek, Sander Westerveld

Forsvar: Martin Skrtel, Bjørn Tore Kvarme, Glen Johnson, Djimi Traore, Fábio Aurélio, Stéphane Henchoz, Gregory Vignal, Alvaro Arbeloa 

Midtbane: Xabi Alonso, Luis Garcia, Anthony Le Tallec, Salif Diao, Momo Sissoko, Mark González, Albert Riera

Angrep: Maxi Rodriguez, Robbie Keane, Andriy Voronin, Stewart Downing, Florent Sinama-Pongolle