Xabi Alonso:– Sjelen, tribunen, lysene. Det er fotball på sitt reneste!

Xabi Alonso gikk ut som kaptein for Liverpool på Anfield i ettermiddag. Det er et sted han har savnet dypt siden han forlot klubben for 13 år siden.

I ettermiddag var det duket for det andre oppgjøret i Legend of the North-derbyet mellom Liverpools legender og Manchester Uniteds legender.

På midtbanen startet Momo Sissoko og Xabi Alonso for Liverpool i 2-1 seieren over erkerivalene. Spanjolen synes det var stort å være tilbake på Anfield, at på til som kaptein!

– Jeg elsket det. Det er en stund siden jeg har spilt slike kamper, sier maestroen til liverpoolfc.com.

Alonso la opp som fotballspiller i 2017, i Bayern München. Tidligere har spanjolen også spilt for Real Sociedad, Real Madrid og selvfølgelig Liverpool. 40-åringen elsket å kjenne på følelsen av en fotballkamp igjen.

ANFIELD-YNGLING: Xabi Alonso er fremdeles en veldig populær spiller blant fansen, selv om han forlot klubben for over 13 år siden.

ANFIELD-YNGLING: Xabi Alonso er fremdeles en veldig populær spiller blant fansen, selv om han forlot klubben for over 13 år siden.

– Hver gang du får muligheten våkner det noe inni deg. Det var en flott ramme rundt kampen, bra atmosfære og det beste stadionet i verden. For en dag!

Alonso spilte fem sesonger for Liverpool. I løpet av den tiden vant han Champions League-finalen som unggutt i 2005, og spilte 210 kamper i den røde drakten. Han har savnet klubben, men spesielt Anfield, etter overgangen til Real Madrid i 2009.

– Anfield er noe annet. Du har flotte stadioner over hele verden med bra atmosfære, Champions League-kvelder, men dette er Anfield. Sjelen, tribunen, lysene. Det er fotball på sitt reneste. Det er derfor jeg elsker å være her som spiller, og som en supporter, forteller han.

Det har gått fem år siden Alonso lukket døren for videre profesjonell spill, men pasningsfoten var fremdeles ved like mot Manchester United. Spanjolen styrte spillet i kjent stil fra midtbanen, og viste frem repertoaret sitt med noen flotte langpasninger.

– Det endrer seg ikke, selv om mye annet gjør. Beina og styrken er ikke helt der lenger, men så lenge du har forståelsen går det alltid fint. Så lenge jeg kan kose meg mens jeg spiller vil jeg alltid ønske å komme tilbake. 

I 2005: Xabi Alonso scoret Liverpools 3-3 mål i Istanbul, og vil for alltid være i historiebøkene til klubben.

I 2005: Xabi Alonso scoret Liverpools 3-3 mål i Istanbul, og vil for alltid være i historiebøkene til klubben.

Har troen på en god Liverpool-sesong

Spanjolen følger også tett med på hvordan det går med Liverpool, selv om han forlot klubben for lenge siden. Det er en gjenganger for mange av spillerne som en gang har trasket inn i den røde drakten på Anfield. Han fulgte selvfølgelig også med på rekordsesongen i fjor.

– Liverpools spill handler om kvaliteten de har, både taktisk og energisk. I fjor var krevende for et lag som ville være på toppen overalt. Det er ikke enkelt, mener Alonso.

Han tror de røde kan komme opp igjen på det nivået de har vært på tidligere. Det har ikke gått knirkefritt for seg i verken Premier League eller Champions League så langt.

–Det er en vanskelig utfordring hvert år, men jeg er sikker på at dette laget kan klare det. Spillerne, støtteapparatet og treneren er fantastisk. Det er fremdeles mye som kan skje (denne sesongen) og jeg er sikker på at de vil være der, avslutter han.