Alisson maner til tålmodighet

Liverpools målvakt ber fansen være tålmodige mens laget jakter bedre resultater.

Når første halvdel av Premier League-sesongen nå er unnagjort, er det nok relativt bred enighet om hvem som har vært de rødes beste spiller i de første 19 kampene. 

Lørdag holdt brasilianeren nullen for femte gang denne ligasesongen, og uten hans strålende prestasjoner hadde tallet trolig vært enda lavere. Liverpools defensive problemer kommer til syne når vi ser oversikten over keeperne med flest redninger i Premier League denne sesongen. Der har Alisson nemlig kun Evertons Jordan Pickford, Fulhams Bernd Leno og Brentfords David Raya foran seg på listen. 

Alisson har gjort 65 redninger i Premier League denne sesongen. Det er bare 11 bak antallet han endte på i løpet av hele forrige sesong.

Må beholde troen

Etter lørdagens kamp mot Chelsea, der brasilianeren gjorde en ny god kamp i buret, sa Alisson at han håper fansen vil være tålmodige mens Liverpool jakter bedre resultater.

– Alle ønsker å endre alt umiddelbart på grunn av situasjonen vi er i, men vi kan ikke gjøre det på den måten. Vi må bygge oss opp igjen, og være tålmodige. Jeg ønsker også at alt skal bli bedre med en gang, men vi må være ærlige med oss selv og ha tro på prosessen, være positive, holde sammen og jobbe med det vi skal, sa 30-åringen til LFCTV etter kampslutt. 

– Vi jobber veldig hardt, og vet at vi ikke får til det vi ønsker. Men vi må bare vente til ting blir bedre igjen. 

Nå er det duket for en aldri så liten pause i Premier League for Liverpools del. Neste ligakamp er ikke før lørdag 4. februar, borte mot Wolverhampton. Før den tid er det bortekamp mot Brighton i FA-cupens fjerde runde. Den spilles førstkommende søndag.