Ikke siden Liverpool i 2002 har vi sett maken til godt forsvarsspill

Newcastle tangerte 21 år gammel Liverpool-rekord.

Newcastle klarte ikke å øke avstanden til Liverpool da de spilte 0-0 mot Crystal Palace på Selhurst Park lørdag kveld. Det føltes nok som to poeng tapt for Eddie Howe og hans disipler, som dermed fortsatt ligger ti poeng foran Liverpool på tabellen.

Newcastle passerte Manchester United, på bedre målforskjell. Begge lagene har 39 poeng, men Newcastle har spilt en kamp mer enn Manchester-laget.

Liverpool på åttendeplass er nå ti poeng bak de to United-lagene, men har spilt en kamp mindre enn Newcastle på tredjeplass.

Har sluppet inn bare elleve mål

Suksessen til Eddie Howes mannskap er først og fremst tuftet på svært solid defensivt spill.

The Magpies har faktisk bare sluppet inn elleve mål på sine 20 første kamper, og dette er klart færrest i Premier League. Det er faktisk tre færre innslupne mål enn ligaleder Arsenal har, og hele ni færre enn tabelltoer Manchester City.

Høydepunktene fra Crystal Palace - Newcastle:

Liverpool har til sammenligning sluppet inn over dobbelt så mange mål, med sine 25. Det er først og fremst fremover på banen at Newcastle har forbedringspotensial. Skjærene er ikke er blant de mestscorende lagene, og har med sine 33 mål gjort ett mål mindre enn Liverpool, ni færre enn Arsenal og hele 17 færre enn Manchester City.

Det er altså Newcastles ekstremt solide forsvarsspill som har ført dem opp på tredjeplass på tabellen, og med bunnsolide Nick Pope mellom stengene og en forsvarsrekke bestående av Kieran Trippier, Fabian Schär, Sven Botman og Dan Burn må vi faktisk tilbake til Liverpool i 2002 for å finne maken til godt forsvarsspill i Premier League, melder Chronicle Live

Ingen har holdt buret rent flere ganger

Nevnte Pope har nå faktisk hold buret rent i flere kamper (12) enn han har sluppet inn mål (11).

De ti millioner pund som Newcastle betalte for Burnley-keeperen i sommer viser seg å være svært god butikk. Ingen andre keepere i Premier League er i nærheten av like mange kamper uten baklengsmål. Arsenals Aaron Ramsdale følger nærmest med 9, og deretter Manchester Uniteds David de Gea med 8.

Alisson Becker holdt til sammenligning buret rent for femte gang denne sesongen i den målløse forestillingen mot Chelsea i går.

Pope hadde en rolig kveld på Selhurst Park, men leverte en god redning på en avslutning fra Jean-Philippe Mateta i andre omgang. 

Sisteskansen står bakerst i et forsvar som ikke har sluppet inn et eneste mål i første omgang av en Premier League-kamp siden 28. august, da Ruben Neves fant veien til nettmaskene for Wolves.

Det betyr at de har spilt 16 Premier League-kamper på rad uten å slippe inn mål før pause, noe som altså er tangering av Liverpools rekord fra 2002.