– Jeg skal personlig fly til Dortmund og spandere en flott middag på ham!

Liverpool-legenden Steven Gerrard er svært ivrig på at Jude Bellingham skal bli Liverpool-spiller.

Før kampen mellom Liverpool og Chelsea på Anfield ble Liverpool-legenden Steven Gerrard intervjuet av BT Sport om Liverpools fremste transfermål til sommeren, Jude Bellingham. Og den tidligere Aston Villa-manageren var svært ivrig på at den engelske landslagsspilleren skal bli Liverpools eiendom foran neste sesong.

– Jeg ønsker å se Jude Bellingham i Liverpool. Jeg skal personlig fly til Dortmund og spandere en flott middag på ham om det er hva som kreves, sa Gerrard.

– Bellingham er den selvsagte signeringen for Liverpool. De mangler en løpssterk nummer 8, som også kan score mål. Han haker av mange av boksene som Liverpool ønsker å fylle.

Liverpool ligger midt på tabellen ved halvspilt serie, noe som kan tale til Anfield-klubbens disfavør i jakten på Bellingham. Klubber som Manchester City og Real Madrid ønsker seg også 19-åringen, og dersom Liverpool ikke kan tilby ham Champions League-fotball neste sesong kan det påvirke Bellinghams valg. 

Bellingham var imidlertid Liverpool-supporter som barn, noe som kan tale til Liverpools fordel.

– Jeg er sikker på at Jude Bellingham er smart nok til å se til Liverpool, som har en av de fem beste managerne i verden. Klubben bygger en ny tribune, og har fasiliteter i verdensklasse, sier Gerrard.

Trenger en løpssterk og målfarlig spiller sentralt i banen

Scouseren legger ikke skjul på at han håper at Bellingham ender opp på Anfield.

– Jeg ønsker at Jude Bellingham skal komme til Liverpool. Jeg mener det er viktig for ham å fortsette utviklingen i England. Han kan bare sende meg kalenderen sin, så skal jeg oppsøke ham når han har fri.

Gerrard er av den klare formening at Liverpool trenger friske krefter på midtbanen, i den posisjonen der han selv ledet laget som kaptein i mange år.

– Dersom Liverpool har en skadefri midtbane i form, så har de Henderson, krigeren Fabinho og klassen til Thiago, og i toppform er det en veldig god midtbane. De er alle rutinerte spillere, som har hatt fantastiske karrierer. Men dersom en eller to av dem er skadet eller ikke helt i form, så er Liverpool avhengige av unge spillere og spillere som ikke helt har funnet seg til rette her i Liverpool, som Keita for eksempel. Maskinrommet virker litt slitent, og derfor har det vært mye snakk om midtbanespillere og signeringer. Jürgen vil gå ut på transfermarkedet.

– Det jeg lærte av Jürgen de årene jeg var rundt ham, er at han ikke vil forhaste seg bare for å få flere midtbanespillere. Han vil vente på den spilleren han ønsker seg, eller de par spillerne han ønsker seg. Dersom de ikke er tilgjengelige kommer han til å være tålmodig, og vente til de blir tilgjengelige.

– Etter å ha sett et han gjorde i VM, og det han gjør for Dortmund, er det opplagt at Klopp ønsker seg Bellingham. Jeg er selv en stor fan av Bellingham. Måten han fremstår på, måten han snakker på, prestasjonene hans. Han imponerer meg hver gang jeg ser ham. Han er det opplagte valget for øyeblikket. Henderson må tilpasse sitt spill når han dekker opp for Trent litt på høyresiden. Thiago er fotballspilleren, mens Fabinho ligger bak. Men Liverpool mangler en løpssterk nummer 8, som kan komme inn i feltet og score mål. En spiller som har den kraften og styrken. En som kan komme seg forbi motspillere uten at de har sjanse til å ta ham igjen.

Litt som en ung Steven Gerrard med andre ord.