Nekter å gi slipp på omkampene

Omkampene i FA-cupen ser ikke ut til å forsvinne med det første.

FA nekter å gi slipp på ordningen der det blir omkamp dersom kamper ender uavgjort etter 90 minutter i FA-cupen. Forbundet gir ikke etter for presset fra Premier League. Det skriver Daily Mail.

Ligaens klubber har bedt fotballforbundet skrote omkampene fra og med 2024, når Champions League-gruppespillet gjøres om og det går fra seks til ti kamper i innledende runder for hver klubb.

Etter å ha blitt midlertidig tatt bort under pandemien er omkamper nå tilbake i FA-cupen, slik Liverpool nå får erfare etter 2-2 mot Wolves på Anfield forrige helg. Det er kun i tredje og fjerde runde at det er omkamp. Deretter går det over i ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

Klopp vil ha det bort

Bakgrunnen for at FA ikke vil skrote omkampene er sjokkerende nok økonomiske årsaker. Rettighetshaverne får ekstra kamper på gode tidspunkter midt på vinteren, og derfor vil Premier League måtte punge ut en erstatning om de skal få viljen sin.

Forbundet peker også på at mindre klubber tjener godt på omkampene. I FA-cupen får nemlig bortelaget alltid halvparten av billettinntektene.

Før kampen mot Wolves forrige helg fikk Jürgen Klopp spørsmål om han fremdeles ønsker å fjerne omkampene, og svaret var selvsagt ja - slik det er for de fleste managerne i toppklubbene.

– Vi kan ikke løse alle problemer med å spille flere kamper, sa han ifølge BBC.

– Hvor ofte har det skjedd at mindre klubber har gått videre takket være en ekstra kamp? Jeg vet at det er penger invovlvert, men vi må finne andre løsninger. Ingen ønsker at de mindre klubbene skal forsvinne, sa manageren.

Omkampen på Molineux spilles tirsdag klokken 20.45.