Venter tålmodig på neste mulighet med førstelaget

Det begynner å bli en stund siden vi sist så Calvin Ramsay.

Calvin Ramsay fikk sommeren pre-season og første del av sesongen ødelagt på grunn av en ryggskade, men utover høsten kunne vi se at han var med førstelaget på trening. Han debuterte i Champions League, da han kom inn som innbytter på slutten mot Napoli.

Uken etter fikk han sin første start for førstelaget, da de røde tok seg videre fra ligacupens tredje runde mot Derby, og uken etter det fikk han sin første seniorlandskamp for Skottland, i et 2-1-tap borte mot Tyrkia.

Siden den gang har vi sett lite til skotten, som kun har vært i én Premier League-tropp denne sesongen. Det var borte mot Tottenham. Debut i ligaen er hans neste mål.

– Jeg har snakket mye om det, men det ville vært et nytt spesielt øyeblikk. Jeg så på Premier League da jeg vokste opp, og jeg har alltid hatt lyst å være i de spillernes sko, og å kunne være her i en klubb som Liverpool, sier han til Liverpoolfc.com

– Ligaen her er veldig annerledes fra hvordan det er i Skottland. Der oppe er det veldig fysisk, og det er noen veldig store karer som spiller, mens her er det mer teknisk med mange spillere som er veldig gode med ballen. Det er helt annerledes, og jeg må tilpasse meg. Det at jeg får trene med guttene hver dag har hjulpet meg, for tempoet og standarden er på et helt annet nivå.

Håper på flere minutter

Siden VM-pausen har det stort sett vært U21-fotball for Ramsay, som fikk et strengt rødt kort med med Jürgen Klopp blant publikum på sidelinjen mot Tottenham tidligere denne måneden. Søndag var han tilbake, og spilte hele kampen mot Crystal Palace.

– Vi har enorme kamper i vente, og det er kamper der jeg ønsker å være involvert. For meg handler det om å komme inn i troppen på kampdagene, og så prøve å få noen minutter på banen.

U21-FOTBALL: Calvin Ramsay har stort sett spilt med U21-laget i vinter.

U21-FOTBALL: Calvin Ramsay har stort sett spilt med U21-laget i vinter.


Like før han fikk debuten for førstelaget, scoret han et mål mot West Ham i en U21-kamp. Scoringer og målgivende er noe han vil jobbe med.

– Jeg har ikke scoret så mye på proffnivå, men i aldersbestemt og på akademiet scoret jeg en del. Jeg var toppscorer en sesong. Kanskje det er litt enklere å score når du spiller på midtbanen, men som høyreback liker jeg å komme høyt i banen og være med i angrep. Det er en av mine største styrker, og jeg har vist noen ganger at jeg kan skjære inn og skyte med venstrefoten. Jeg tror jeg kan score mål, sier han.

Må levere når sjansen kommer

Det virker per i dag som at det er James Milner og Joe Gomez som er foran ham i køen når det kommer til spilletid de gangene Trent Alexander-Arnold er ute av laget, og det handler muligens mye om det defensive. Ramsay mener han har sine beste ferdigheter offensivt.

– Det er et stort press, på grunn av mengden målgivende Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson leverer. Jeg vet at dersom jeg skal komme inn på laget, så må jeg levere målgivende og bidra med noen mål her og der. Min største styrke er angrepsspillet, med innlegg og skudd, så dersom jeg får sjansen må jeg vise de tingene og ta sjansen min.

Foreløpig er ligacupkampen mot Derby den eneste starten han har fått under Klopp.

– Jeg synes jeg gjorde det bra i debuten, men jeg synes jeg kunne gjort det bedre fremover i banen. Alt i alt hadde jeg roen med ballen, og det er en av ferdighetene jeg har, så det var en god start. Nå må jeg ta den neste muligheten jeg får, og bygge videre på å få en sjanse med laget.

Ramsay er bare 19 år gammel, og har signert en femårskontrakt. Liverpool betalte fire millioner pund da de kjøpte ham fra Aberdeen - og summen kan stige med ytterligere to og en halv million pund. Det er Aberdeens største salg noen gang.