– Vi spilte en fantastisk kamp

Roberto De Zerbi stolt av Brightons imponerende prestasjon mot Liverpool.

Som vi skrev i en artikkel her på liverpool.no før kampen: Roberto De Zerbi har satt fyr på Brighton. Det fikk Liverpool kjenne på da de ble utspilt av laget fra sørkysten på Amex Stadium lørdag ettermiddag. 

Brighton ga seg ikke før det stod 3-0, og Adam Lallana og co gikk dermed forbi de røde på Premier League-tabellen. 

– Vi er veldig fornøyde med resultatet, kvaliteten på prestasjonen og hvordan vi spilte. Jeg har et fantastisk lag, og det er en ære å jobbe med dem, sa manager De Zerbi etter kampen ifølge Brightons hjemmesider.

– Vi forventet en litt annen taktisk tilnærming fra motstanderen, men vi spilte en fantastisk kamp. Solly March er en fantastisk spiller, og Mitoma også. Jeg må gjenta at jeg har en strålende spillerstall og at det er vanskelig å velge en førsteellever, la italieneren til.

Kjemper om Europa

Brighton har bare blitt bedre etter at Graham Potter forlot klubben og dro til Chelsea, og De Zerbi ble hentet inn. Hans debut som manager i klubben kom på Anfield i en kamp som endte 3-3. Det tok en stund før han fikk sin første seier, men de siste rundene har målene og poengene begynt å renne inn. 

– Det er alltid vanskelig å få resultater, men vi skal jobbe hardt for å nå målene våre. Jeg vil ikke snakke om tabellen da det er 20 kamper igjen, så vi fokuserer heller på det. Vi har en drøm og vil jobbe hardt for å oppnå den, sa den tidligere Sassuolo- og Shakhtar-manageren.

Brighton er nå nummer sju på tabellen mens Liverpool er nummer ni. «The Seagulls» er for alvor med i kampen om en plass i Europa neste sesong, og har bare fem poeng opp til Newcastle på fjerdeplass. 

– Vi blir bedre og bedre på alle områder. Spillerne lærer mer om mine ideer og vet hva de må gjøre ute på banen, sa De Zerbi videre ifølge The Argus.

For Liverpools del ble det en bekmørk lørdag. Det kan bli en ny tur til Amex Stadium mot slutten av måneden dersom Wolves blir slått i omkampen i FA-cupen tirsdag kveld.