«Er det umulig? Nei. Mirakler kan skje»

Rafa Benitez vil ikke utelukke et mirakel når to av hans tidligere klubber møtes i kveld.

Rafa Benitez har stått for to av de største seierne i Champions League-historien - 8-0 over Besiktas med Liverpool og samme seiersmargin mot Malmø med Real Madrid. Liverpool trenger «bare» halvparten av det for å slå Real Madrid ut og gå videre til kvartfinalen onsdag kveld. 

«Vil det bli veldig vanskelig for Liverpool å snu Real Madrids ledelse og gå videre i Champions League? Ja. Er det umulig? Nei. Mirakler kan skje - som vi vet», skriver spanjolen i sin spalte i The Times før kampen på Santiago Bernabeu. 

Benitez skrur selvfølgelig minnene tilbake til finalen i Istanbul i 2005. 

«Da var min beskjed i pausen at vi var tilbake i kampen dersom vi scoret det første målet. Og det skjedde. Liverpool hentet opp tremålsledelsen og Carlo Ancelottis AC Milan ble offer for et comeback som førte til at vi vant på straffekonk».

Det første målet

«Nå er dette oppgjøret halvspilt, og det er Real som har en 5-2-ledelse og Carlo er treneren som igjen står i veien for Liverpool. Jeg er sikker på at Jürgen Klopp sin tale til laget vil handle om viktigheten av å score først», skriver Benitez. 

Han legger til at Liverpool har hele 90 minutter å hente inn forspranget på, og at det er en liten fordel at bortemålsregelen ikke lenger gjelder. 

«Hvis jeg spør folk om Liverpool kan score tre ganger på Bernabeu, tror jeg mange vil svare ja», skriver Benitez.

Forrige uke viste oss at det meste er mulig, da 7-0 over Manchester United ble etterfulgt av et pinlig tap mot Bournemouth. 

«De er i stand til å score de nødvendige målene, og de kan gjøre det så raskt at motstanderen ikke rekker å reagere. Kampen kan være over før de vet ordet av det», skriver Benitez.

«Liverpool må holde intensiteten oppe, fordi vi så i åpningsminuttene på Anfield at de skapte mange problemer for Real Madrid. De ledet 2-0 etter 14 minutter og kunne hatt enda flere mål. Hver eneste målsjanse er avgjørende. Det er derfor managere snakker om å være kliniske foran mål».

To mål vil spre frykt

Han peker på at Liverpool har spilt godt i sine seneste oppgjør mot Real Madrid, men at det er spanjolene som har tatt vare på sjansene. Slik var det også i fjorårets finale i Paris.

«Real-supporterne vil tenke at de allerede er videre. Men Ajax vant 4-1 på Bernabeu i 2019 og Chelsea ledet 3-0 der i fjor og så ut til å gå videre før Rodrygo og Karim Benzema scoret mot slutten. Hvis Liverpool scorer to ganger vil hele stadion være bekymret».

«Reals største tap i Champions League er 4-0. Det kom mot Liverpool på Anfield, i åttendedelsfinalen i 2009, da vi leverte en av de mest komplette prestasjonene under min ledelse. Ingen forventet det den gangen, men det viser at Liverpool kan ha et lite håp i kveld», skriver Benitez.

Real Madrid - Liverpool har avspark onsdag klokken 21, og kampen vises på TV 2 Sport Premium.