Ett fattig poeng på bortebane mot lagene som rykket opp

Liverpool er ikke friskmeldt ennå.

Det så ut som Liverpool for alvor hadde meldt seg på i kampen om topp fire, og flere har den siste uken vært ute og sagt at de røde nå er favoritter til å sikre en Champions League-plass for neste sesong.

Det ble en gedigen nedtur på Vitality Stadium, etter eventyrlige 7-0 mot Manchester United forrige helg, spilte Liverpool en ny dårlig bortekamp, og tapte 1-0.

Det var klubbens 12. tap i alle turneringer denne sesongen. Spesielt på bortebane har de røde slitt. Fulham, Nottingham Forest og Bournemouth var de tre lagene som rykket opp før denne sesongen. Mot Fulham ble det 2-2 i sesongåpningen, etter en veldig svak prestasjon. På City Ground ble det 1-0-tap mot Nottingham Forest, og i dag kom det nytt tap, denne gang mot et Bournemouth-lag som lå desidert sist på tabellen før avspark.

Lørdagens tap mot Bournemouth var tap nummer sju i Premier League denne sesongen, på 13 kamper. De røde har tre seire, tre uavgjorte og sju tap. Seks av de gjenværende tolv ligakampene er på bortebane.

De hvite bortedraktene…

Liverpools resultater og prestasjoner har vært så varierende denne sesongen at det er vanskelig å finne grunner til hvorfor det har vært slik. Fra det fantastiske én uke, til bortimot sesongverste seks dager senere.

Det må være fristende for Jürgen Klopp å kaste de hvite bortedraktene, for så langt har de røde tapt mot Manchester United, Arsenal, Nottingham Forest og Bournemouth i de, mens det ble ett poeng borte mot Crystal Palace for et par uker siden. Ikke en eneste ligaseier i årets bortedrakter.

At Klopp ikke er begeistret for å spille kamper kl. 12.30 lokal tid er en annen ting, men det har ikke vært synlig de siste sesongene. Denne sesongen er det det – med 2-2 borte mot Fulham, 0-0 borte mot Everton, 1-0-tap borte mot Nottingham Forest, 0-0 hjemme mot Chelsea, og dagens 1-0-tap borte mot Bournemouth. BT Sport skulle gjerne ha sluttet å velge Liverpools kamper!