– Jeg har sett disse kampene mange ganger, og kjenner til rivaliseringen

Cody Gakpo vil få sin første smak på rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester United, men nederlenderen hevder han vet hva han har i vente.

For første gang siden han ble Liverpool-spiller ved årsskiftet var ikke Cody Gakpo i startoppstillingen til de røde da Wolverhampton ble slått 2-0 i midtuken. Men han kom inn og spilte det siste kvarteret av kampen, og det første han gjorde var å være involvert i angrepet som førte til Liverpools andre mål. Nå håper nederlenderen å være tilbake i startoppstillingen mot Manchester United i morgen.

– Vi har vært gjennom en vanskelig periode, men nå begynner vi å fungere som lag, og har begynt å vinne kamper og vise kvalitetene som bor i dette laget. La oss fortsette med det, sier nederlenderen til Liverpoolfc.com foran prestisjeoppgjøret mot rivalen fra Manchester.

– Dette er selvsagt en stor, stor kamp. Vi trenger de tre poengene, og det er spesielt viktig at vi tar dem på hjemmebane, slik at vi kan fortsette den gode resultatrekken vi har startet på. Som sagt er det en viktig kamp. Det tror jeg alle vet. Jeg ser virkelig frem til å spille i denne kampen, sier han foran det 211. møtet mellom Liverpool og Manchester United, og det 180. ligamøtet mellom klubbene.

På de seks siste kampene mot United på Anfield har Liverpool vunnet tre og spilt uavgjort i tre. Jürgen Klopps menn har scoret ni mål, og sluppet inn bare ett. Liverpool tapte 2-1 for United på Old Trafford i august, og Jürgen Klopp har aldri tapt to kamper på rad for erkerivalen. 

– Jeg kjenner til rivaliseringen mellom klubbene. Jeg har sett mange av kampene mellom lagene på TV hjemme i Holland, så jeg vet litt om hva dette betyr. Men det er antagelig noe helt annet å spille mot dem selv, sier han.

Scoret i Merseyside-derbyet

Gakpo har allerede fått litt erfaring med rivaliseringen i engelsk fotball, da han scoret i byderbyet mot Everton på Anfield nylig. Nederlenderen nettet også mot Newcastle, og har kommet i bedre og bedre form. Totalt står han bokført med elleve kamper og to scoringer på sine to første måneder i helrødt. Begge målene har kommet i løpet av hans sju ligakamper.

Cody Gakpo gjorde sitt første mål for Liverpool i lokaloppgjøret mot Everton:

– I forbindelse med Everton-kampen både følte jeg og så jeg hvor stor denne klubben er. Nå er det opp til oss spillere å forbedre oss og fortsette å vinne kamper, så vi kan beholde denne gode følelsen.

– Da jeg kom inn på laget befant laget seg i en vanskelig periode. Vi fikk ikke de resultatene vi ønsket, så det var litt vanskelig for meg. Men de siste kampene har vært bedre for oss som lag, og da har også jeg spilt bedre. Og jeg har scoret to mål. Det ga meg personlig en god følelse, og nå forsøker jeg bare å forbedre meg ytterligere, og hjelpe laget der jeg kan.

Er blitt bedre kjent med lagkameratene

Gakpo var innstilt på at det ville ta litt tid å bli vant til den heseblesende fotballen i Premier League.

– Jo mer du spiller, og jo bedre kjent du blir med lagkameratene dine og hvordan de de beveger seg, jo bedre går det. Jeg synes det blir bedre for hver kamp jeg spiller. Jeg håper jeg får fortsette å spille, for jeg nyter disse kampene. 

Cody Gakpo

Født07. mai 1999
Eindhoven, Nederland
Høyde189 cm
Innkjøp£37M+£7M
Kontrakt2028

SesongKamperPL
2022-2310+1 /26+1 /2

Konkurransen om plassene i angrepsrekka er imidlertid blitt tøffere nå som både Diogo Jota, Roberto Firmino og Darwin Nunez er tilbake etter skader. 

– Det er viktig å ha konkurranse om plassene. Det bringer frem det beste i hver enkelt spillere. Det er bare bra for laget at vi har fått kvalitetsspillere tilbake, sier 23-åringen om den saken.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.