Resultatene mot topplagene gir håp før lørdag

Det er ikke mot de beste lagene Liverpool har slitt mest denne sesongen.

Liverpool skal lørdag ut i det som er den vanskeligste oppgaven i Premier League, nemlig å spille mot Manchester City på bortebane. 

De regjerende seriemesterne har så langt nesten levert en perfekt sesong hjemme på Etihad. Av de tretten kampene som er spilt har elleve endt med seier, mens det har blitt én uavgjort og ett tap mot henholdsvis Everton (1-1) og Brentford (1-2). 

City har scoret hele 43 mål på de tretten kampene, og har sammen med Arsenal vært hakket bedre enn de neste lagene på tabellen. Det skal altså noe spesielt til for at Liverpool skal ta med seg alle poengene i lørdagens tidligkamp, men resultatene fra tidligere i sesongen kan gi håp for de røde. 

Gode mot de gode

Liverpool har nemlig fått en lei uvane som innebærer at de roter bort poeng mot antatt svakere motstand. Ett poeng til sammen på bortebane mot den nyopprykkede trioen Fulham, Nottingham Forest er et godt eksempel på det. 

Men det betyr også at poengene som er samlet opp må ha kommet et annet sted, og ser vi nærmere på resultatene finner vi ut at de røde faktisk har levert ganske godt mot rivalene på toppen av tabellen. 

Liverpool har ifølge The Athletic tatt flere poeng mot lagene som ligger topp seks enn noen andre denne sesongen. På sju kamper mot lagene foran seg på tabellen har Jürgen Klopps lag plukket med seg 15 poeng - to seiere mot Newcastle og én mot hver av Tottenham, Manchester United og Manchester City. 

To av Liverpools bare tre borteseiere i Premier League denne sesongen har kommet mot topp fire-rivalene Tottenham og Newcastle, så det er ikke mot topplagene de røde har slitt aller mest. I bortekampene mot Arsenal og Manchester United endte det med knepne tap. 

Men City er som sagt en annen utfordring, og Klopp har ikke fått med seg en ligaseier på Etihad siden høsten 2015, da han var helt fersk i jobben som Liverpool-manager. 

Må klare å reise seg raskt

En annen uvane Liverpool må kvitte seg med om det skal bli seier på lørdag er tendensen til å falle litt sammen når det først kommer et dårlig resultat. 

Tre ganger tidligere denne sesongen har Liverpool gått tre kamper på rad eller mer uten å vinne. Senest skjedde det i den tunge perioden i januar og februar, da det ble ett poeng, én scoring og ni baklengsmål på fire kamper mot Brentford, Brighton, Chelsea og Wolves. 

USTABILT: Denne grafen hentet fra Premier Leagues nettsider illustrerer hvordan Liverpools form har variert denne sesongen.

USTABILT: Denne grafen hentet fra Premier Leagues nettsider illustrerer hvordan Liverpools form har variert denne sesongen.

Mange trodde alt løste seg da det ble fire seiere og én uavgjort på fem kamper, en rekke som ble avsluttet med 7-0 over Manchester United, men vi kom raskt ned på jorden igjen med 1-0-tapet borte mot Bournemouth. 

Nøkkelen nå blir å slå tilbake med det samme, og første mulighet til å gjøre det blir lørdag klokken 13.30 borte mot Manchester City.